Kokainska smrt

Umrla zaradi predoziranja pri oralnem seksu

R.M.
6. 9. 2018, 11.37
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 11.52
Deli članek:

Osumljeni plastični kirurg naj bi podoben manever s kokainom izvedel še z dvema ljubimkama ...

Profimedia

Nemški tožilci so obtožili 42-letnega plastičnega kirurga Andreasa Niederbichlerja povzročitve posebno hude poškodbe, ki je imela za posledico smrt njegove pacientke in ljubimke Yvonne M. Po poročanju nemških medijev je 38-letna frizerka umrla zaradi predoziranja kokaina, ki si ga je doktor pred oralnim seksom potrosil po penisu brez njene vednosti.

Končala na urgenci, a izgubila bitko za življenje

Obtoženi je sicer eden najbolj znanih nemških plastičnih kirurgov, zaposlen na kliniki Amesos v Halberstadtu v deželi Saška-Anhalt. Incident se je pripetil konec februarja pri zdravniku doma, zastrupljena 38-letnica pa je končala na urgenci, kjer je kmalu po sprejemu izgubila bitko za življenje. Dvojica se je menda spoznala prek spleta, je pa bila pokojna tudi uradno Niederbichlerjeva pacientka, saj ji je že dvakrat operiral komolec, je te dni za medije razkril 64-letni oče pokojne, kot tudi to, da ga je po izbruhu afere v javnosti zadel srčni infarkt.

Oče pokojne za doktorja zahteva dosmrtni zapor

»Obljubil je, da jo bo ozdravil – in zdaj je mrtva,« je za Bild dejal 64-letnik. »Če bi umrla v nesreči, bi se še nekako sprijaznil. Ne pa s tem,« je še dejal skrušeni oče pokojne, za dr. Niederbichlerja pa zahteval dosmrtni zapor. »Kakršna koli druga kazen ne bi bila pravična,« je poudaril. Kot še poročajo nemški mediji, naj bi osumljeni plastični kirurg podoben manever izvedel še z najmanj dvema ženskama oziroma ljubicama, ki sta policiji med zaslišanjem dejali, da sta v oralni seks privolili prostovoljno, sta se pa po njem počutili nekoliko omotično. Dvainštiridesetletnik na sojenje čaka v posebni enoti za zdravljenje odvisnosti od drog.