Umor iz maščevanja

Zanika, da bi ubil Ramba

M.R.
23. 8. 2018, 10.33
Posodobljeno: 23. 8. 2018, 10.46
Deli članek:

Mervan Šljivar na predobravnavnem naroku ni priznal krivde.

youtube
Nedžad Kličić je bil v Bosni znan kot krajiški oziroma cazinski Rambo.

Umorjeni Nedžad Kličić je bil v Bosni znan kot krajiški oziroma cazinski Rambo, na youtubu pa še vedno najdemo številne njegove videoposnetke rokovanja z najrazličnejšim orožjem.

Motiv za umor naj bi bilo maščevanje

Zločin se je zgodil v noči na 14. september 2014 v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu, kamor so po navedbah bosanskih tožilcev okoli pol ene zjutraj zakrinkani vstopili Mervan Šljivar in štirje pomagači. Kličić je menda sam sedel v loži, ko je do njega pristopil Šljivar in ga najprej pretepel s pištolo, potem pa likvidiral s strelom v glavo. »Ubil sem ga, Alaha mi,« je po besedah enega od vpletenih izjavil med begom. Motiv? Maščevanje oziroma 12 tisoč evrov Kličićevega dolga.

MUP USK
Šljivarja so s tiralico iskali bosanski organi pregona.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

»Tistega, česar nisem storil, ne morem priznati,« je te dni dejal Šljivar ljubljanski okrožni sodnici Vesni Podjed, pred katero se je moral izreči o tem, ali krivdo za umor prizna ali ne. Predobravnavni narok se bo zaradi nekaterih zahtev obrambe nadaljeval prihodnji teden, Šljivarju pa grozi najmanj 15 let zapora. Šljivarjevi domnevni pajdaši so bili za vpletenost v umor že obsojeni na sodišču v Bihaču, sam pa se je znašel v Sloveniji, zato so bosanski organi za njim razpisali tiralico. (ss, foto: arhiv Svet24)