Podrobnosti o jutranji tragediji

FOTO: Kolesarja prek varnostne ograde odbilo pet metrov v globino; ni mu bilo pomoči

S.R.
22. 8. 2018, 13.56
Posodobljeno: 22. 8. 2018, 15.46
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o jutranji tragični prometni nesreči pri Novi Gorici.

PU Nova Gorica
Kolesarja so poskušali oživljati, a so bile poškodbe prehude.

Do nesreče izven naselja Kromberk pri Novi Gorici, v kateri je življenje izgubil 61-letni kolesar, je po navedbah novogoriških policistov prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja.

Policisti so ugotovili, da je 41-letnik z vozilom znamke Fiat Ducato med vožnjo proti naselju Ajševica na ravnem in neosvetljenem delu vozišča pred križiščem dohitel pred seboj vozečega 61-letnega kolesarja. Ob prehitevanju je zapeljal preblizu kolesarja, pri čemer ga je s prednjim delom kombija zadel v zadnji del kolesa. Kolesarja je nato odbilo izven vozišča prek varovalne ograde in približno 5 metrov po strmini. Hudo poškodovan kolesar, ki ni uporabljal varnostne čelade, je obležal na dnu travnate brežine nad podpornim zidom parkirišča. Reševalci so ga na kraju neuspešno oživljali, zdravnica pa je lahko le še potrdila njegovo smrt.

Policisti so o tragediji obvestili pravosodne organe, 41-letnega povzročitelja pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti kazensko ovadili. Preiskovalni sodnik je odredil tudi sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Policisti z namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko glede prometne nesreče imeli koristne informacije, prosijo, naj jih pokličejo na telefon (05) 393 41 00, se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma jih pokličejo interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.