Pijana v nasprotno smer

V nesreči s smrtnim izidom na avtocesti v Istri udeležen 31-letni Slovenec

S.R.
16. 8. 2018, 10.51
Posodobljeno: 16. 8. 2018, 12.51
Deli članek:

Sinoči malo pred polnočjo se je na istrskem ipsilonu pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Nesrečo na avtocesti med Puljem in Umagom je povzročila močno pijana 36-letnica, ki je z avtomobilom reških registrskih tablic vozila v napačno smer, pri čemer je pred tragičnim trčenjem zadela še več drugih vozil, poroča hrvaški portal Glas Istre.

36-letnica je med vožnjo v nasprotno smer v nepreglednem ovinku sprva z bočnim ogledalom zadela v bočno ogledalo nasproti vozečega vozila znamke Škoda, v katerem je sedel 31-letni Slovenec. Nato je z vožnjo v nasprotno smer nadaljevala in trčila še v zaščitno ogrado, od tam pa jo je odbilo v drugo vozilo, za volanom katerega je sedel 41-letni voznik. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo povzročiteljice odbilo nazaj v zaščitno ogrado, vozilo 41-letnika, v katerem sta sedela še 38-letna ženska in otrok, pa se je prevrnilo na bok. Voznik je bil na mestu mrtev, njegova sopotnica in otrok pa sta pristala v reški bolnišnici. 36-letna voznica, ki je imela v krvi kar 1,81 promila alkohola, je utrpela lažje poškodbe.