Mobilna verzija
09:08 20. avgust 2018

Nove informacije v zvezi z včerajšnjo nesrečo: vse se je začelo z …

J.P. Šikole
1 Posodobljeno: 14:42 / 08.8.2018

Bočno je drsela po bankini ob desni strani, dokler ni počilo.

šikole, prometna nesreča, ptuj, trčenje, 7. 8

Od avtomobila ni ostalo veliko. Foto: Gabriel Toplak

Včeraj, četrt čez 19. uro na glavni cesti G2 Slovenska Bistrica-Ptuj. Izven naselja Šikole se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe, da sta se lahko telesno poškodovali.

šikole, prometna nesreča, ptuj, trčenje, 7. 8

V nesreči sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Foto: Gabrijel Toplak

Neprilagojena hitrost

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta so obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi.

43-letna Ptujčanka je vozila iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. "Ko je na delu vozišča pripeljala iz daljše ravnine v blagi levi ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje pričelo njeno vozilo bočno drseti po bankini ob desni strani. Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti, iz smeri Ptuja, pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Povzročiteljica in oba sopotnika v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje telesno poškodovala, oba so prepeljali v ptujsko splošno bolnišnico. Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu, so z območja Upravne enote Ajdovščina. "Vseh pet udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove," so še sporočili policisti.

šikole, prometna nesreča, pragersko, slovenska policij

Novinarjev dlje časa niso spustili na prizorišče. Foto: Gabrijel Toplak

Ogleda kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT na Ptuju, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Vaš prispevek