Brezčuten umor

VIDEO: Zamero kuhal 20 let, nato vzel življenje slavnega kardiologa

S.R.
3. 8. 2018, 09.15
Posodobljeno: 3. 8. 2018, 09.19
Deli članek:

Policisti v Houstonu so na sledi domnevnega morilca priznanega kardiologa, ki je zdravil tudi nekdanjega ameriškega predsednika.

Houston Police
Pappas mu je sledil s kolesom in ga nato brezčutno ustrelil.

Policisti v Houstonu so v sredo identificirali osumljenca, ki je domnevno umoril kardiologa nekdanjega ameriškega predsednika Georga H.W. Busha. Slavnega kardiologa Marka Hausknechta, ki je v preteklosti zdravil tudi Georga Busha starejšega, je 20. julija sredi belega dne med vožnjo s kolesom domnevno ustrelil 62-letni Joseph James Pappas, poročajo ameriški mediji.

Houston PoliceVerified account
Joseph James Pappas

Pappas je nekdanji policist s približno 30-letno kariero, ki naj bi zločin storil zaradi dve desetletji stare zamere. Takrat je na Hausknechtovi operacijski mizi umrla Pappasova mati. Policisti so zoper Pappasa izdali nalog za prijetje, v sredo pa so ga iskali na njegovem domu v okrožju Harris v Houstonu. Po navedbah policije gre za oboroženega in zelo nevarnega posameznika s samomorilskimi nagnjenji.

Umor

Videoposnetki dogajanja z usodnega 20. julija so razkrili, da je neznanec, pri čemer je policija prepričana, da gre za Pappasa, s kolesom vozil za kardiologom, ga nato prehitel, se ustavil in obrnil ter začel streljati, poroča britanski BBC. Umor je bil po besedah policistov skrbno načrtovan.

Iz bolnišnice, kjer je bil Hausknecht zaposlen kar 30 let, so nedavno sporočili, da so zaradi brezčutnega umora njihovega zdravnika še vedno v šoku. Pappas je še vedno na begu.