Ribčev laz

Iz mladinskega hotela pri Bohinju evakuirali 76 gostov

S.R./STA
3. 8. 2018, 06.59
Posodobljeno: 3. 8. 2018, 13.39
Deli članek:

Včeraj ponoči je zagorelo v Ribčevemu Lazu v občini Bohinj.

CŠOD Bohinj
Zagorelo je v kotlovnici mladinskega hotela.

Malo po 23. uri se je Mladinskemu hotelu (CŠOD) v Ribčevemu Lazu v občini Bohinj vklopil požarni alarm. Zagorelo je v kotlovnici, poroča uprava za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da naj bi šlo po do sedaj zbranih podatkih za dimniški požar, iz CŠOD pa so glede na poročilo od pooblaščenega izvajalca sporočili, da se je alarm sprožil nekaj po 23. uri zaradi dima v kotlovnici za pripravo tople vode.

Pri tem so na CŠOD dodali, da do samovžiga biomase oziroma požara ni prišlo, da pa so gasilci goste evakuirali zaradi varnosti ter nato odpravili dim v prostoru kotlovnice s prezračevanjem. V domu naj bi bilo po njihovih navedbah prisotnih 76 gostov, od tega 56 gostov starejših od 18 let. Uprava za zaščito in reševanje pa je sprva poročala, da naj bi evakuirali 75 otrok in njihovih učiteljev. Evakuirani gostje so se po opravljeni intervenciji lahko vrnili v dom. Pri tem ni bil poškodovan nihče, tudi materialna škoda ni nastala, so še pojasnili na PU Kranj.

Požar so pogasili gasilci PGD Bohinjska Bistrica, ki so nato še pregledali in prezračili prostore ter preverili prisotnost nevarnih plinov. Elektriko v kotlovnici so odklopili in prepovedali nadaljnjo uporabo, poslovodstvu hotela pa svetovali, naj pokličejo servis.