Kidričevo

Iz opite jeze potegnil nož in zabodel znanca

G.T.
26. 7. 2018, 11.14
Posodobljeno: 26. 7. 2018, 11.15
Deli članek:

Kriminalisti in policisti so zaključili preiskavo ponedeljkovega poskusa uboja v stanovanjskem bloku v Kajuhovi ulici 6 v Kidričevem, kjer je 62-domačin po sporu z 51-letnim Ptujčanom slednjega zabodel s kuhinjskim nožem.

Gabrijel Toplak
V stanovanjskem bloku v Kajuhovi ulici 6 je 62-domačin po sporu z 51-letnim Ptujčanom slednjega zabodel s kuhinjskim nožem.

»Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja so v sredo zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca. Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor,« je zapisal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor.

Po naših podatkih se je v priporu znašel Anton M., poškodovani pa je Branko U., ki je napadalca redno obiskoval, saj je v stanovanju na istem hodniku živela njegova mama.

Šadl je dodal, da so policisti in kriminalisti med kriminalistično preiskavo ugotovili, da sta se tega dne okoli 23.30 v stanovanju v Kidričevem omenjena, sicer tudi močno opita, precej sprla. Med prepirom pa je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš in ga posebno hudo telesno poškodoval ter hudo ogrozil njegovo življenje.

Gabrijel Toplak
Anton je živel v pritličnem stanovanju.

Oškodovanec je o dogodku sam obvestil Regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. »Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč in ga z nožem v prsih ter v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje,« je razložil Šadl. Sicer pa so policisti osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje.

V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom. Šadl je zaključil, da je bil osumljeni v preteklosti že bil obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.