10.000 dolarjev

Blamaža! Stenice na letalih, in to v poslovnem razredu

R.T.
26. 7. 2018, 10.38
Posodobljeno: 26. 7. 2018, 10.43
Deli članek:

Stenice so se zaredile v poslovnem razredu dveh letal indijskega letalskega ponudnika.

Twitter (@saumshetty)
Takole jo je skupila ena izmed potnic.

Indijski državni letalski operater Air India je moral iz obratovanja izvzeti dve letali, ki sta opravljali pot med Mumbajem in New Jerseyjem v ZDA. Razlog? Na krovu so zaredile krvoločne posteljne stenice.

Pojav stenic so prejšnji teden dvakrat prijavili potniki poslovnega razreda leta 144, ki vozi iz indije v ZDA. V izjavi za ameriško televizijo NBC so pri ponudniku dejali, da so "globoko zaskrbljeni nad poročili o stenicah, ki povzročajo nevšečnosti cenjenim potnikom."

Reuters
Letalo indijskega ponudnika Air India.

Potniki so sicer nezadovoljstvo s potovanjem med žuželkami, ki so znane po bolečem ugrizu, obelodanili na družbenih omrežjih. "Smo za to plačali 10.000 dolarjev?" se je denimo hudoval eden izmed potnikov, drugi pa so objavili fotografije svojih teles, ki so posuta s piki.

Da bi se rešili problema so v Air India dve letali umaknili iz obratovanja. "Izkušeni strokovnjaki so na letalih izvedli obsežne storitve, od zaplinjanja do čiščenja blazin, sedežnih prevlek in preprog," so še sporočili. Ponudnik nezadovoljnim potnikom sicer ne bo povrnil denarja, piše časnik Indian Express.