Versko mračnjaštvo?

S stropa viselo deset družinskih članov, babica ležala na tleh

R.T.
2. 7. 2018, 08.05
Posodobljeno: 2. 7. 2018, 08.23
Deli članek:

Na grozljiv prizor je naletel eden od sosedov, ki je zjutraj želel kupiti mleko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj so v hiši v kraju Burari severno od indijske prestolnice Delhi našli trupla enajstih članov razširjene družine. Deset jih je z zanko okoli vratu viselo s stropa, truplo 77-letne ženske pa je ležalo na tleh. Vsi so imeli zavezane oči in roke ter zamašena usta. Po navedbah policije so med žrtvami 77-letnica, njena dva sinova in njuni soprogi, njena hčerka ter pet vnukov. 

Razen babičinega so trupla visela z železne palice, pritrjene na strop. Vse okoliščine grozljivke še niso znane. Policisti so sprva dejali, da je verjetno šlo za množični samomor, a so pristojni organi pozneje pojasnili, da bi lahko šlo tudi za umor. Družina za seboj sicer ni pustila samomorilskega pisma. Nekatere na roko zapisane zabeležke, ki so jih našli v hiši, po navedbah policije kažejo, da se je vsa družina predajala nekakšnemu spiritualizmi ali misticizmu, podrobnosti iz teh zapiskov pa naj bi bile tesno povezane z načinom, na katerega so imeli člani družine zavezane oči in zatisnjena usta.

Zjutraj jih je našel sosed

Kraj Burari je znan po velikemu številu migrantov, ki prebivajo v majavih in prenatrpanih zgradbah, obdanih z ozkimi uličicami. Na območju so dejavne tudi številne ulične tolpe, ki so v medsebojnem obračunu komaj pred mesecem dni že sejale smrt. Sosedje pravijo, da je družina tam živela zadnjih 20 let in da se je ukvarjala s prodajo vezanih lesenih plošč, v njihovi lasti pa da je bila tudi manjša trgovina z živili v pritličju stavbe. Ker včeraj ob običajni uri za prodajnim pultom ni bilo nikogar, vsa vrata prodajalne pa so bila odprta, je v zgornje prostore pokukal eden od sosedov, ki si je zaželel svežega mleka. Zaprepaden je obstal pred grozljivim prizorom desetih s stropa visečih trupel.

Policija, ki trenutno čaka na izsledke obdukcije ter hkrati preverja posnetke nadzornih kamer in zaslišuje sosede, še ni izključila, da bi lahko šlo za množičen umor.