Konoplja

V gostilniških sobah sta si uredila vrtiček

J.A./Dolenjski list
1. 7. 2018, 18.45
Posodobljeno: 1. 7. 2018, 18.47
Deli članek:

Lastnika gostilne Kalin in njegovo prijateljico so obsodili zaradi proizvodnje in prometa z drogo; on mora tudi plačati kazen in dva tisočaka nakazati v dobrodelne namene.

PUNM
Tako sta v sobah 9 in 10 uredila laboratorij.

Lastnik gostilne Kalin na Obrežju, 45-letni Saša Josip Kalin, si je pred štirimi leti omislil dodatno dejavnost; poleg gostinstva se je ukvarjal s proizvodnjo in prodajo konoplje. A ne dolgo, pol leta pozneje se je z obiskom policistov, ki so pri njem našli 177 rastlin konoplje, to poglavje končalo.

NAKOPAL SI JE POGOJNO KAZEN

Verjetno ga še nekaj časa ne bo pozabil, saj si je na račun proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami nakopal kar precejšnje stroške in poleg tega pogojno obsodbo. Krško sodišče ga je namreč po podpisanem sporazumu s tožilstvom obsodilo na dve leti zapora s preizkusno dobo petih let, poleg tega pa mora plačati šest tisočakov denarne kazni in dva tisoč evrov za dobrodelne namene. Skupaj z njim si je s svojimi dejanji obsodilno sodbo nakopala tudi njegova takratna prijateljica Danijela Ralinovski iz Hrvaške; ta je dobila nekoliko milejšo kazen, pogojno obsodbo enega leta zapora s preizkusno dobo dveh let.

ja
Saša Josip Kalin

VRTIČEK V SOBAH 9 IN 10

In kaj jima je očitala obtožnica? Kalin in soobtožena Ralinovskijeva sta od jeseni 2014 do konca januarja 2015 (takrat so ju dobili) sobi številka 9 in 10 v gostilni na Obrežju preuredila v laboratorij za gojenje konoplje. Tam sta imela zaradi prodaje 87 rastlin, visokih od 75 do 110 centimetrov; 90 rastlin je bilo visokih od 30 do 50 centimetrov, vsaj 20 pa sta jih že požela in posušila ter jih pripravila za prodajo na slovenskem in hrvaškem nezakonitem trgu. Sobi sta bili opremljeni s filtri, z ventilatorjem, grelnimi lučkami, merilniki vlage in s termometrom.