Tragedija pri Špitalu ob Dravi

FOTO: 18-letnik čelno v tovornjak in smrt, dva najstnika na urgenci

S.R.
27. 6. 2018, 08.47
Posodobljeno: 27. 6. 2018, 09.07
Deli članek:

Včeraj popoldne je silovito počilo v bližini Špitala ob Dravi. Tragedija je vzela življenje 18-letnika, še dve mladi osebi sta hudo poškodovani.

Feuerwehr Sachsenburg
Mladi voznik je bil na mestu mrtev.

Avstrijska Koroška se je včeraj popoldne zavila v črno. 18-letni voznik, sicer nemški državljan, je malo po 15. uri v Sachsenburgu pri Špitalu ob Dravi čelno trčil v tovorno vozilo. Mladenič je bil na mestu mrtev, 16- in 18-letna hudo poškodovana sopotnika pa so s helikopterjem nemudoma prepeljali na urgenco v Celovcu, kjer sta pristala na enoti za intenzivno nego. Šlo naj bi za brata in sestro, ki sta prav tako nemška državljana.

Feuerwehr Sachsenburg
Najstnika so na urgenco prepeljali s helikopterjem.

Po navedbah policije se je mlada druščina peljala v smeri Lienza, ko je voznik iz zaenkrat neznanega razloga zapeljal na levo stran vozišča in na povsem ravnem cestišču silovito trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. Natančen vzrok nesreče je še vedno zavit v tančico skrivnosti, saj po navedbah policije naj ne bi šlo za prehitevanje, mladi voznik pa prav tako naj ne bi bil pod vplivom alkohola. Voznik tovornjaka je sicer ostal nepoškodovan, medtem ko naj bi se eden od sorojencev iz avtomobila še vedno boril za življenje.

Feuerwehr Sachsenburg
Voznik tovornjaka je ostal nepoškodovan.