Tatiči pri delu

Novi podvigi dolgoprstih malopridnežev

R.M.
24. 6. 2018, 11.26
Posodobljeno: 24. 6. 2018, 12.15
Deli članek:

Pazite se spretnih tatičev na javnih krajih

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju Gorenjske je bilo v soboto in v noči na nedeljo zaznati več storitev spretnih in malo manj spretnih dolgoprstnežev.

V Srednji vasi v Šenčurju je neznani storilec včeraj okoli 22.30 ure poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, od dejanja pa je odstopil, ker so ga lastniki opazili pri vlamljanju. S kraja je uspešno pobegnil, a brez plena.

Blejski policisti so v petek obravnavali tri prijave tatvin stvari nič hudega slutečim tujcem. V enem primeru je malopridni žepar denar odtujil iz nahrbtnika, v drugem iz torbice okoli vratu, v tretjem primeru pa je odtujil denarnico.

Danes ponoči je na avtocestnem počivališču neznani storilec med postankom ogovoril tujko, v tem času pa je najverjetneje drugi storilec iz njenega vozila, ki je bilo odklenjeno, odtujil torbico z denarjem in dokumenti.

Še eno tatvino so policisti obravnavali včeraj. Med nakupovanjem v trgovini na Savskem otoku v Kranju je neznana storilka oškodovanki iz torbice odtujila denarnico z nekaj denarja in dokumenti, ter jo popihala neznano kam.

V vseh primerih gre za tatvine na javnih krajih in storilce, ki izkoriščajo nepazljivost ali nepozornost lastnikov. Okradejo jih, ko opazijo, da lastnina ni pod nadzorom, v dejanjih pa so zelo spretni. Pri izvrševanju tatvin v turističnih krajih izkoriščajo gnečo, v trgovinah preusmerjeno pozornost stran od lastnine zaradi nakupovanja, na avtocestnih počivališčih – na Gorenjskem je bilo letos sicer malo primerov – pa nepozornost med postanki.