Strgal lisice

Koprski hrust ob navijanju množice dvignil pest nad policiste

R.T.
14. 6. 2018, 13.21
Posodobljeno: 14. 6. 2018, 13.36
Deli članek:

Včeraj popoldan se je v Kopru zgodil napad na kriminaliste.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V sredo ob pol petih popoldan so koprski kriminalisti opazili vozilo tujih registrskih številk, v katerem so prepoznali 30-letnega Koprčana, za katerim je bil razpisan nalog za prijetje s privedbo v zapore.

Ustavili so ga na Jenkovi ulici v Kopru, kjer so izvedli identifikacijski postopek in ga zaradi varnosti ob privedbi tudi vklenili v lisice.

30-letnik si je s silo uspel z ene roke sneti lisice, nato pa je z njimi v glavo udaril enega od kriminalistov in zbežal. Policisti so ga uspeli ujeti po nekaj metrih, med vklepanjem pa jih je obstopila večja skupina ljudi, ki so jih z vpitjem ovirali pri odvzemanju prostosti. Kriminalisti so iz tega razloga poklicali okrepitve, večji del omenjene skupine pa se je pri tem razbežal. Ostali so bili identificirani in se bo v nadaljevanju ugotavljala njihova odgovornost za storitev prekrška.

30-letniku je bila na kraju odvzeta prostost, poleg starih grehov pa je sedaj osumljen še kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za katero je predvidena kazen zapora od enega do petih let. Ker ni imel vozniškega dovoljenja so mu policisti tudi zasegli osebno vozilo, po zaključenih postopkih pa je bil predan v koprski zapor.

V napadu sta bila lažje poškodovana dva kriminalista.