Sumljive pošiljke

FOTO: Beli prah, z njim pa grožnja: "Bog te je lepo nagradil, ..."

J.P./STA
8. 6. 2018, 12.49
Posodobljeno: 8. 6. 2018, 15.32
Deli članek:

Sumljive pošiljke z belim prahom danes niso prejeli le v DZ, ampak tudi nekateri znani Slovenci na svojih domačih naslovih.

Facebook

Prah po pošti sta dobila tudi znana kritičarka, znanstvenica in antropologinja Svetlana Slapšak ter nekdanji poslanec Jerko Čehovin.

Kaže, da gre za nenevarno snov

Slapšakova je fotografijo kuverte, skupaj s sporočilom in belim prahom objavila na svojem Facebook profilu. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da so policisti in pristojne službe po protokolu izvedli vse aktivnosti.

Čehovin pa je potrdil, da je v posebni sobi v karanteni na policijski postaji v Postojni, kjer so pristojni prevzeli sumljivo pošiljko in jo odnesli na analizo veterinarski upravi. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, se mu je v sobi za razgovore iz ovojnice vsul bel prah. Postojnska policijska postaja, kamor je Čehovin prinesel pošiljko s prahom, kljub temu normalno deluje. Trenutno so na delu bombni tehniki Specialne enote policije in gasilci. Na podlagi prvih analiz neznane prašnate snovi v današnjih pošiljkah, poslanih na različne naslove v Ljubljani in Postojni, je bilo sicer ugotovljeno, da snov ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, sporočajo iz PU Ljubljana. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Tudi novinarka

Sumljivo pošiljko je prejela tudi ena od novinark medijske hiše v Kopru. Policisti in druge službe izvajajo vse aktivnosti po protokolu. Trenutno je prostor s pošiljko zapečaten, v karanteni pa so tri osebe, ki so bile v stiku s pošiljko.