Drama v parlamentu

FOTO: Ovojnice s sumljivim belim prahom prispele na več naslovov

S.R.
8. 6. 2018, 09.50
Posodobljeno: 8. 6. 2018, 12.35
Deli članek:

Zaradi poštne ovojnice z belim prahom je ena oseba v karanteni.

Bobo
V parlamentu so prejeli ovojnico z belim prahom.

Danes malo pred 9. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da so v vložišče poslopja državnega zbora (DZ) na Šubičevi ulici v Ljubljani prijeli poštno ovojnico z belim prahom. V DZ so to za nas potrdili.

Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so izvedli ukrepe v skladu s protokolom. Kraj so zavarovali, eno osebo pa so poslali v karanteno, sporočajo iz PU Ljubljana. Z ogledom so že zaključili, pošiljko pa so zavarovali in poslali na analizo. Za promet je bil zaprt prometni pas Šubičeve ulice. 

Bobo
V parlamentu so prejeli ovojnico z belim prahom.

Dve novi pošiljki

Iz PU Ljubljana pa so medtem sporočili, da so bili obveščeni o še eni sumljivi pošiljki. Tokrat je ovojnico v nabiralnik stanovanja prejela fizična oseba v Ljubljani. Policisti in druge službe so tudi v tem primeru začele izvajati vse aktivnosti po protokolu.

Ob približno 10. uri pa je na policijsko postajo Postojna še eno sumljivo ovojnico prinesel zaskrbljeni Postojnčan.V sobi za razgovore se je nato iz nje vsul bel prah, s katerim je bil v stiku samo zadevni občan. Policisti so prostor zapečatili, občan pa je pristal v katrateni. Policijska postaja kljub temu normalno deluje, sporočajo iz PU Ljubljana. V Postojni so trenutno na delu bombni tehniki Specialne enote policije in gasilci. Prah bodo odpeljali na analizo v Ljubljano.

Več informacij o vsebini obeh ovojnic bo na voljo, ko bodo policisti zaključili svoje aktivnosti in ko bodo znani rezultati prvih analiz.

Bobo
V parlamentu so prejeli ovojnico z belim prahom.

Ne dosežejo naslovnika

V DZ so poudarili, da tovrstne sumljive pošiljke nikoli ne dosežejo naslovnika, saj njihov sprejem poteka po natančno predpisanem in ustaljenem postopku. Odprejo jih namreč javni uslužbenci pri obdelavi vhodne pošte oziroma v vložišču, ki jim te pošiljke zagotovo niso namenjene.