tatinska mladeniča

Nista bila izbirčna: kradla sta kot po tekočem traku

G.G./STA
29. 5. 2018, 15.24
Posodobljeno: 29. 5. 2018, 15.26
Deli članek:

Soboški policisti so 22. maja prijeli 19- in 24-letnika, ki ju sumijo storitve 14 kaznivih dejanj velike tatvine, povzročenih med vlomi v gostinske lokale, trgovine ter prostore športnih in drugih društev.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti so storilca prijeli potem, ko so od sredine marca do maja obravnavali večje število vlomov v gostinske lokale, trgovine ter prostore športnih in drugih društev, v nekaterih primerih pa tudi v nenaseljene stanovanjske hiše. Pri tem so storilci odnesli predvsem denar, cigarete in alkoholne pijače, v enem primeru pa tudi moped, s čimer so povzročili za 4000 evrov škode.

Na podlagi sledov, ki so jih našli na krajih kaznivih dejanj, so 22. maja prijeli 19- in 24-letnika, ki prebivata na območju Ljutomera. Prijeta sta bila neposredno po tem, ko sta vlomila v gostinski lokal v Radencih. Odvzeli so jima prostost, nato pa opravili še hišno preiskavo, pri kateri so našli predmete, ki so bili ukradeni pri vlomu v prostore enega od društev na območju Ljutomera.

Zaradi utemeljenega suma storitve 14 kaznivih dejanj velike tatvine, izvršene na vlomni način, sta bila 23. maja oba privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so sporočili.