Pasja hudoba

Strah in trepet na Obali sliši na ime Lord; lastnico prisilno hospitalizirali

S.R.
10. 5. 2018, 11.20
Posodobljeno: 10. 5. 2018, 11.23
Deli članek:

Na Obali je v zadnjem času strah in ugrize sejal agresivni pitbul. Koprski policisti so dodatno pojasnili dogajanje v zvezi s tem »specialnim povratnikom.«

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je konec marca pred trgovino v koprski soseski Olmo pes pasme pitbull terier razmesaril mešančka, ki ga je na povodcu vodil zgrožen občan. Pitbul brez povodca in brez nagobčnika je z bližnjega travnika pritekel na parkirni prostor pred trgovino ter se zagnal v malega mešančka. Psa so poskušali spraviti narazen, a so bili pri tem neuspešni, zato je lastnik mešančka poklical policijo, lastnica agresivnega pitbula pa je pobegnila. Mešanček je s hudimi poškodbami pristal na Veterinarski postaji Koper.

Policisti so brezvestno lastnico izsledili v Bošamarinu in ugotovili, da ima njen »hišni ljubljenček« zaradi dveh ugrizov status nevarnega psa. Zaradi zdaj že tretjega »ugriza« ji je veterinarska inšpekcija psa 6. aprila odvzela, lastnico pa je zaradi kršenja določila Zakona o zaščiti živali doletela kazen v višini 200 evrov. A s tem pasje drame še ni bilo konec. Veterinarji so nevarnega pitbula namestili v Obalno zavetišče za zapuščene živali v Sv. Antonu, a ga je lastnica že čez nekaj dni ponovno odvzela in odpeljala domov, kar so v zavetišču prijavili policiji. Ta je lastnico zdaj obravnavala še za kaznivo dejanje tatvine.

Nov napad in grožnje s samomorom

Prejšnji petek popoldne se je občanka s svojim psom, tudi tokrat je bil v igri mešanček, sprehajala v vinogradih v Hrvatinih. Iz grmovja je nenadoma pridivjal pitbul in ga pogrizel, tako je na veterini pristal tudi ta mešanček. Policisti so hitro ugotovili, da gre za istega »specialnega povratnika« in njegovo lastnico iz Bošamarina. Na poziv policije se je včeraj s svojo mamo zglasila na policijski postaji v Kopru, kjer so od njiju zahtevali, da pasjo hudobo, ki sliši na ime Lord, izročita, kar pa sta odločno odklonili. Policisti so ju zato ob 14. uri, ko sta se z Lordom v avtomobilu peljali mimo nekdanjega maloobmejnega prehoda Kaštelir, ustavili ter psa nemudoma zasegli in ga odpeljali v zavetišče. Brez drame ni šlo niti tokrat. Lastnica je zaradi odvzema hudobnega Lorda grozila s samomorom in nato zbežala. Policisti, zaskrbljeni nad njenim zdravstvenim in duševnim zdravjem, so jo izsledili v Hrvatinih. Zdravniške pomoči ni želela, še naprej pa je grozila, da si bo vzela življenje. Policistom ni preostalo drugega, kot da na kraj pokličejo zdravnika, ki je zanjo odredil prisilno hospitalizacijo. Tako sta Lord in njegova lastnica zaenkrat na varnem.