Ostala le lobanja

Leopard triletnega otroka zvlekel v goščo in ga pojedel

R.T.
8. 5. 2018, 08.15
Posodobljeno: 8. 5. 2018, 08.21
Deli članek:

V nacionalnem parku je grozljive smrti umrl 3-letni sin tamkajšnjega čuvaja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nacionalnem parku Queen Elizabeth v Ugandi se je v petek zvečer pripetila velika tragedija. Pred počitniško hiško v bližini jezera Lake Edward je leopard napadel 3-letnega otroka in ga odvlekel v divjino. Pristojni organi so naslednji dan našli njegovo lobanjo. Zdaj bijejo bitko s časom. Krvoločno zver morajo uloviti, preden ta znova udari.

»Ko je enkrat poskusil človeško meso, bo veliki skušnjavi, da znova napade človeka, postaja nevarno,« pravi Bashir Hangi, tiskovni predstavnik urada za prostoživeče živali v Ugandi.

Profimedia
Jezero Lake Edward v Ugandi.

Za malega dečka, ki mu je po poročanju lokalnih medijev ime Elisha Nabugyere, je v času napada skrbela varuška. Nahajala sta se v neograjenem prostoru za osebje. »Varuška se ni zavedala, da ji je deček sledil. Zaslišala je krik. Poskušala mu je pomagati, a se je leopard z dečkom v gobcu že splazil v bližnjo goščo,« je pojasnil Hangi.

To je že četrti odmeven primer napada živali v zadnjem tednu. V naravnem rezervatu v Južni Afriki je priznanega filmskega ustvarjalca ubila žirafa. Britanskega lastnika rezervata za živali je do smrti razmrcvaril lev, ki ga je ta v svojo skrb sicer vzel že kot mladička. Zaradi poskusa selfija pa je pod medvedjo šapo končal nespametni Indijec.