Krvavel iz oči in ušes

Priznanega filmskega ustvarjalca na snemanju filma ubila žirafa

R.T.
6. 5. 2018, 09.24
Posodobljeno: 6. 5. 2018, 09.27
Deli članek:

Priznani filmski ustvarjalec Carlos Carvalho je bil v naravnem rezervatu Hartbeespoort v Južni Afriki žrtev grozljivega napada žirafe.

Twitter
Carvalho le nekaj trenutkov pred usodnim napadom.

V napadu žirafe je tragično umrl 47-letni Carlos Carvalho, eden od snemalcev priljubljene britanske serije Wild at Heart. Napad se je zgodil ravno na območju, kjer so pred leti snemali to slovito serijo o britanski družini, ki je v južnoafriški divjini zgradila zavetišče za živali in se borila za dobrobit lokalnega življa.

Priznani direktor fotografije je tokrat sodeloval na snemanju celovečerca o žirafi Gerald, a je nesreča hotela, da ga je Gerald z glavo treščil tako silovito, da je po poročanju ostale ekipe poletel celih pet metrov po zraku in na tleh pristal z grozljivimi poškodbami glave. »Ravno smo začeli snemati bližnje posnetke njegovega telesa in nog. Ko je Carlos gledal skozi objektiv svoje kamere, je Gerald nenadoma zamahnil s svojim vratom in ga udaril naravnost v glavo,« je dogodek opisal član snemalne ekipe Drikus Van Der Merwe. Dodal je še, da je Carlos nemudoma izgubil zavest ter da mu je iz oči in ušes tekla kri. »Vedel sem, da je utrpel hude poškodbe glave, a nisem si mislil, da bo umrl,« je dodal. Carvalha so s helikopterjem nemudoma prepeljali v bolnišnico, a mu kirurgi niso uspeli rešiti življenja.

Carvalho je od začetka svoje filmske kariere leta 1992 prejel številne nagrade, vključno s srebrnim levov na festivalu v Cannesu leta 2003.