Hiša uničena

Po sumljivem požaru so našli moža hudo opečenega

J.A. / Dolenjski list
7. 5. 2018, 07.15
Posodobljeno: 7. 5. 2018, 07.22
Deli članek:

V noči na nedeljo so ognjeni zublji zaplesali po hiši na Svetem Vrhu v občini Mokronog-Trebelno.

J.A. / Dolenjski list
Na prvi pogled je videti le uničeno ostrešje, a gasilci pravijo, da je ogenj močno poškodoval tudi notranjost.

Vodja intervencije Peter Železnik iz PGD Mokronog je za Dolenjski list povedal, da so jih o požaru obvestili iz centra za obveščanje. Opozorili so jih tudi, da naj bi ena oseba polila vnetljivo tekočino in zažgala stavbo.

"Ko smo prišli tja, je ostrešje že pregorelo, smo pa ugotovili, da je najverjetneje začelo goreti v spalnici," je povedal Železnik in dodal, da so takoj začeli z zunanjimi napadi in preiskovanjem notranjosti, saj so vedeli, da je ena oseba pogrešana.

"Zunaj je bila že ena poškodovana oseba, to je bila žena, za moža se pa ni vedelo, kje je, zato smo ga iskali. V hiši ga nismo našli, je pa bil v sosednji zgradbi, kjer je sicer tudi seno. Bil je močno opečen, a je k sreči kazal znake življenja in se je odzival," je še pojasnil Železnik in dodal, da so reševalci najprej odpeljali žensko, potem pa še moškega.

Hiša je sicer povsem uničena, do drugih stavb pa ogenj si segel.

Vašani Svetega Vrha so za Dolenjski list povedali, da so bili šokirani, da se je to zgodilo v njihovi soseščini. V požaru naj bi bila poškodovana zakonca Mikec, stara okoli 65 let.