Zaupni dokumenti

Zavlačevanje in zavajanje, je prepričan svetnik. Upa, da bo po skoraj enem letu le izvedel

G.T. / Novice Svet24
6. 5. 2018, 19.14
Deli članek:

O usodi zaprtega bazena odločalo tudi upravno sodišče

Osebni arhiv
Jernej Štromajer s sodbo upa, da bo po skoraj enem letu izvedel, kaj je bilo v ozadju tega nesmiselnega in zgrešenega početja konjiških oblastnikov.

V občini Slovenske Konjice se tudi letos obeta precej »vroče« poletje. Potem ko so iz urada župana Mirana Gorinška sredi lanskega leta sporočili, da tamkajšnji bazen ostaja zaprt, saj je prenevaren, njegova sanacija pa predraga, se s tem nikakor ni sprijaznil svetnik Jernej Štromajer. In zdaj ga je razveselil razplet tožbe, ki jo je na upravno sodišče proti informacijski pooblaščenki vložilo Javno komunalno podjetje (JKP) Slovenske Konjice, saj je bila ta zavrnjena.

»JKP Slovenske Konjice torej nima in ni imelo nobene pravne podlage za skrivanje zahtevane dokumentacije. Očitno gre za zavlačevanje in poskus zavajanja javnosti ter prikrivanje resničnega dogajanja, ki je privedlo do zaprtja tukajšnjega bazena. Celoten proces je hkrati razkrinkal netransparentno in domačijsko delovanje konjiških veljakov,« je poudaril Štromajer in dodal, da se mu je že tožba podjetja zoper informacijskega pooblaščenca zdela popolnoma nesmiselna. Po njegovem odločitev meče dodatno slabo luč na poslovanje javnega podjetja, ki bi moralo delovati transparentno. »Sodba upravnega sodišča samo potrjuje moje sklepanje,« je prepričan svetnik. Kot občan te občine, ki je ustanovitelj in lastnik tega podjetja, pričakuje, da mu bodo nemudoma posredovali zahtevano dokumentacijo, pa tudi, da se mu vodstvo podjetja javno opraviči za dolgotrajni postopek pridobivanja informacije javnega značaja. »Od nadzornega sveta tega podjetja pričakujem interno preiskavo in pregled izvajanja zakonodaje s področja dostopa do informacij javnega značaja. Upam, da bom po skoraj enem letu vendarle izvedel, kaj je bilo v ozadju tega nesmiselnega in zgrešenega početja,« je sklenil Štromajer.