Le dočakal večni mir

Nesrečnika povozilo več kot 300 vlakov, ker so ga zamenjali za lisico

R.T.
27. 4. 2018, 19.50
Posodobljeno: 27. 4. 2018, 19.54
Deli članek:

47-letni moški je bil žrtev najmanj 300 železnih konjev, ki drvijo po londonski podzemni železnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

47-letni moški iz mesta Maidstone, glavnega mesta britanske grofije Kent, je le dočakal večni mir, potem ko je v 14 urah prek njegovega trupla prepeljalo najmanj 300 vlakov.

Njegovo izmaličeno truplo so na tirih londonske podzemne železnice sicer našli že 28. decembra lani. Na nenavaden prizor na tirih je prvi postal pozoren vlakovodja, ko je senzor na zadnjem delu enega od vlakov sprožil varnostno stikalo za izklop. Ko si je razlog za zasilno zaustavitev ogledal pobližje, je strokovno ocenil, da gre zgolj za posmrtne ostanke lisice, in prižgal zeleno luč za nadaljevanje obratovanja vlakov. »Vlakovodja je upravljavcem proge pojasnil, da vidi truplo lisice oziroma večjega števila lisic, morebiti lisičje družine,« je za britanski The Sun navedel neimenovan vir.

Naslednji dan so si zadevo podrobneje ogledali zvedavi policisti in ugotovili, da gre za izmaličeno truplo 47-letnega moškega, ki so ga identificirali s pomočjo prstnih odtisov in čevlja na enem od ohranjenih stopal. Glede na vozni red domnevajo, da je bil nesrečnik žrtev najmanj 300 železnih konjev.