Grožnje

Guvernerja Banke Slovenije ne varujejo več

G.G.
12. 4. 2018, 11.15
Posodobljeno: 12. 4. 2018, 14.10
Deli članek:

Grožnje niso bile v povezavi z njegovim delom oziroma njegovo funkcijo, so ugotovili kriminalisti.

Bobo
Odhajajoči guverner Banke Slovenija Boštjan Jazbec.

Odhajajoči guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je 20. marca grožnje prijavil na ljubljanski policijski upravi. Na službeni mobilni telefon je namreč prek SMS sporočil prejel več groženj. "Od izvedbe sanacije bank v letih 2013 in 2014 sem deležen medijskega linča, pozive k linču so mediji nekritično objavljali v pismih bralcev. V enem od njih je avtor, član ene od civilnih iniciativ imetnikov izbrisanih delnic oziroma podrejenih obveznic bank, posameznikom, ki smo sodelovali pri sanaciji, zagrozil, da nas bo v primeru, če pristojni organi ne bodo izpeljali postopkov proti nam, ljudstvo pri naslednjem uporu linčalo", je takrat dejal Jazbec in dodal, da o storilcih noče ugibati in že v naslednjem stavku več kot ugibal: "Si pa upam trditi, da sem trn v peti zlasti vsem, ki so s sanacijo izgubili denar."

Kriminalisti so zdaj zaključili preiskavo in ugotovili, da "grožnje niso bile v povezavi z njegovim delom oziroma njegovo funkcijo." Policija je tako prenehala z varovanjem Jazbeca.

Zoper znanega osumljenca pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanje »grožnje«.

Oglasili so se tudi v Vseslovenskem združenju malih delničarjev. Pozdravili so delo kriminalistov, od Jazbeca in Banke Slovenije pa pričakujejo opravičilo, saj so jih v živo zadele "namigovanja in insinuacije, da za grožnjami stojijo razlaščeni vlagatelji"