Danski izumitelj

Razkosal jo s predmeti, ki jih je imel pri roki

J.P.
21. 3. 2018, 14.51
Posodobljeno: 21. 3. 2018, 14.53
Deli članek:

Izumitelj trdi, da je umrla v njegovem plovilu v času, ko je bil na palubi.

Reuters
Madsen je v priporu od 11. avgusta lani.

Peter Madsen je na sojenju priznal, da je razkosal švedsko novinarko Kim Wall – pri tem si je pomagal s predmeti, ki jih je imel pri roki, je dejal.

Danski izumitelj je obtožen, da je 30-letnico avgusta lani mučil in umoril, nato pa razkosal njeno truplo in ga odvrgel v morje. Madsen, ki ne priznava umora, trdi, da je bila njena smrt v podmornici nesreča in da se je zgodila, ko je bil na palubi, razkosanje pa je označil za »noro situacijo«. Zgodilo naj bi se v stranišču podmornice. »Tako grozno je, da nočem iti v podrobnosti,« je povedal na sodišču. »Dejal bom le, da je bilo grozno.«

Reuters
Glava, nogi in oblačila so bili najdeni v morju.

Psihopatska nagnjenja

Novinarkin trup se je avgusta pojavil na južni obali Koebenhavna. Njeno glavo, nogi in oblačila so našli v morju. Madsen jih je zavil v plastične vrečke in obtežil.

Tožilec Jakob Buch-Jepsen je na sodišču prebral psihiatrično oceno, ki za 47-letnika pravi, da je inteligenten moški s »psihopatskimi nagnjenji« in ki »ni zmožen empatije in občutkov krivde«.

Tom Wall
Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus.

Kri na nosu

Tiste usodne noči je podmornica več ur preživela pod gladino morja. Za radar je bila nevidna, Madsen se na klice ni odzival. Ko se je le javil, je dejal, da je Wallovo odložil na otoku Refshale in da na krovu ni ranjenih. Kmalu po tistem je javil, da je v vodi človek.

Po aretaciji so forenziki na njegovem nosu odkrili prisušeno kri, za katero se je pozneje izkazalo, da je bila novinarkina.

Sojenje naj bi bilo zaključeno 25. aprila.