Pijani za volanom

S 3,6 promila v krvi in brez vozniškega dovoljenja naravnost v hišo

S.R.
28. 2. 2018, 11.04
Posodobljeno: 28. 2. 2018, 14.10
Deli članek:

52-letni voznik ga je imel krepko pod kapo, ko je njegovo vožnjo po naselju Mrtvice pri Krškem ustavila hiša.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Krški policisti so bili okoli 22.30 obveščeni o prometni nesreči v Mrtvicah, kjer naj bi voznik tovornega vozila trčil v stanovanjsko hišo, sporočajo iz PU Novo mesto.

Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 52-letni voznik tovornega vozila Volkswagen caddy, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom. Preko pločnika je zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše ter trčil v hišo in drevo. V nesreči se sicer ni poškodoval, a je kljub temu ne bo odnesel tako zlahka. Policisti so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki ga je zaradi hujših kršitev izgubil že leta 2008, hkrati pa so mu v litru izdihanega zraka izmerili 1,72 miligrama alkohola. 52-letniku so vozilo zasegli in mu izdali plačilni nalog, čaka pa ga tudi obisk sodišča.

S kangoojem v ograjo

Ljubljanski policisti pa so včeraj malo po 16. uri obravnavali 62-letnega voznika, ki je na Vodnikovi cesti v Ljubljani zaradi nepravilne vzvratne vožnje trčil v leseno ograjo hiše. Materialno škodo sta pri tem utrpela tako ograja kot njegovo vozilo znamke Renault Kangoo. Tudi ta se je naokoli fijakal brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka so mu izmerili 1,72 miligrama alkohola. Policisti so ga oglobili,  zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so na sodišče podali obdolžilni predlog.