Mobilna verzija
00:03 17. avgust 2018

VIDEO: Izziv na družabnih omrežjih poslal štiri sodelavce v bolnišnico

R.T. Tannheim
0 Posodobljeno: 11:41 / 19.2.2018

Štirje zaposleni v manjšem nemškem podjetju so se odločili sprejeti izziv z družbenega omrežja, imenovan »žar v bazenu«, in pristali v bolnišnici.

nemški rešilec

Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Svet24

Podjetje iz Tannheima na jugovzhodu Nemčije je včeraj začasno izgubilo štiri zaposlene. Ti so sprejeli izziv z družabnih omrežij, sicer namenjen utrjevanju prijateljstva med sodelavci, ter na službenem tovornjaku, tako imenovanem prekucniku, zgradili bazen, v katerem bi se na žaru morale obračati mesnine.

Navidezno neškodljiv izziv »žar v bazenu«, ki je priljubljen zlasti v Avstriji in Nemčiji, od skupine prijateljev ali sodelavcev terja, da sredi zime organizirajo poletno zabavo, jo posnamejo, posnetek objavijo na spletu in pri tem izzovejo drugo skupino. V kolikor ta izziv zavrne, mora izzivalcem plačati pivo in hrano.

Štirje moški srednjih let iz Tannheima sicer ne bodo dolžniki, zagotovo pa nad njihovim veseljačenjem ni navdušeno njihovo podjetje. Ko so tako ždeli v bazenu na prikolici tovornjaka, je njihov tovariš sedel za volan vozila, da bi jih prepeljal v skladišče. Ob vzvratni vožnji se je voda v »bazenu« začela premikati tako sunkovito, da so veseljaki z višine več metrov popadali na betonska tla. Zaradi poškodb so vsi trije pristali v bolnišnici.

Vaš prispevek