Mobilna verzija
00:06 23. maj 2018

VIDEO in FOTO: V strelskem napadu na srednji šoli najmanj 20 žrtev

S.R. Parkland
1 Posodobljeno: 23:32 / 14.2.2018

V današnjem streljanju na srednji šoli v Parklandu na Floridi naj bi umrlo več ljudi, najmanj 20 naj bi jih bilo ranjenih, po nekaterih informacijah celo do 50. Strelca so že prijeli.

parkland, streljanje

Šlo naj bi za 19-letnega nekdanjega dijaka. Foto: Twitter

Nov strelski pohod na ameriških šolah. Do streljanja naj bi prišlo na srednji šoli Stoneman Douglas, na prizorišče pa naj bi že prispela policija. Mediji poročajo o več žrtvah, ni pa še jasno, ali gre za mrtve ali ranjene. Poročajo še, da so zdravniške službe pred šolo oskrbel več oseb.

Lokalnim policistom so na pomoč priskočili tudi agentje Ameriške obveščevalne agencije, medtem ko so oboroženi policisti na varno vodili dijake, so zgradbo obkolili pripadniki specialne enote SWAT. Strelca že prijeli. Šlo naj bi za 19 letnega nekdanjega dijaka, s katerim naj bi imeli težave že preteklo leto, ko naj bi grozil drugim učencem.

Po nekaterih informacijah naj bi bilo ranjenih najmanj 20 ljudi, po navedbah gasilcev celo do 50, pri čemer so jih vsaj 14 prepeljali v bolnišnice. Umrla naj bi najmanj ena oseba. V uradu šerifa okrožja Broward so sporočili, da so iz šole verjetno spravili že vse dijake, da pa obstaja možnost, da se kje v zgradbi še vedno skriva kakšna oseba.

Policisti pozivajo prebivalce, naj se izogibajo območju, policija iz sosednjega Coral Springsa pa svetuje učiteljem in dijakom, naj se skrivajo, dokler policija ne pride do njih. O streljanju je bil obveščen tudi predsednik Trump, ki je prek twitterja že izrekel sožalje družinam žrtev.

Značke: streljanje , strelec , šola

Vaš prispevek