Z očkovim avtom

FOTO: 13-letnik s kar 160 kilometri na uro skozi mesto

S.R.
10. 2. 2018, 15.41
Deli članek:

Policija na avstrijskem Štajerskem je ponoči obravnavala svojevrstnega fantiča, ki je z dvema pajdašema skozi mesto divjal z nič manj kot 160 kilometri na uro. Ustavila ga je šele nesreča.

FF Mürzzuschlag
Na tem mestu je zapeljal čez robnik, vožnja je bila kmalu zatem končana.

V noči na soboto so se pravi filmski prizori odvili v mestu Mürzzuschlag na avstrijskem Štajerskem. Čeprav je bilo ogroženih veliko ljudi, je na srečo nihče ni skupil.

13-letni v Avstriji rojeni paglavec, ki je sicer tudi kosovski državljan, je ponoči iz očetovih delovnih hlač ukradel ključe avtomobila znamke Seat, vanj sedel in se z dvema sopotnikoma, starima 14 in 15 let, odpeljal v noč. Malo po polnoči je v bližini trgovine na sumljivo druščino postala pozorna policijska patrulja. Ko je to opazil pobalin, je stopil na plin in poskušal pobegniti. Po Mürzzuschlagu je odbrzel s kar 160 kilometri na uro in nato s 100 kilometri na uro prevozil mestno pešcono, kjer so mu s poti skakali prestrašeni domačini, poročajo avstrijski mediji.

13-letnik je šele po nekaj kilometrih vožnje zadel ob robnik na krožišču, pri čemer mu je počil oljni karter. Mladenič je še nekaj časa izzival usodo, dokler ni zaradi iztekanja olja opešal očetov avtomobil. Policija je ubežnike kmalu za tem prijela. Druščina je z nočnim divjanjem kratila spanec tudi gasilcem, ki so morali v naslednjih urah s cestišča čistiti dolgo oljno sled.

FF Mürzzuschlag
Zaradi pobalinov so imeli veliko dela tudi gasilci.