Domnevno zalezovanje

Obtoženi sodnik trdi, da mu je oškodovanka vse podtaknila

Gabrijel Toplak
7. 2. 2018, 20.30
Deli članek:

Stanko Omerzu je v svojem zagovoru priznal le avtorstvo tistih sporočil, ki jih je pošiljal s svoje, oškodovanki znane številke.

Gabrijel Toplak
Stanko Omerzu meni, da se mu dogajajo čudne stvari, odkar zoper njega poteka kazenski postopek.

Na okrajnem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje predsedniku mariborskega delovnega sodišča, sicer tudi višjemu sodniku Stanku Omerzuju, ki se je na zatožni klopi znašel zaradi domnevnega zalezovanja ženske iz Slovenske Bistrice. Omenjena je obtoženega, ko je prenehala intimno prijateljevati z njim, prijavila policiji. Trdi, da jo je od 21. avgusta do 7. decembra 2016 klical po telefonu in ji s svoje ter različnih njej neznanih telefonskih številk pošiljal sporočila, tudi grozilna, pošiljal naj bi ji tudi rože ter se nenapovedano pojavljal pred vrati njenega stanovanja.

Pri Omerzuju so kriminalisti z odredbo sodišča opravili tudi hišne preiskave na njegovem delovnem mestu, v avtomobilu in kasneje na njegovem domu. Našli so več SIM-kartic, s katerih je oškodovanki pošiljal sporočila z različnimi vsebinami. Omerzu tega ni zanikal, a je kar naprej želel prepričati sodišče, da mu je oškodovanka vse te dokaze podtaknila. Glede telefona, s katerega so prihajala sporočila, pa je dejal, da je bil v nekoč res njegov, a ji ga je podaril, saj je imel novega.

Samo dva telefona

Pred sodnico Karmen Krajnc je včeraj stopila vodja finančne službe na delovnem sodišču Simona Brumec, ki je dejala, da v njihovem oddelku ne vodijo evidence o telefonih oziroma njihovih menjavah, ampak spremljajo njihovo porabo. Dodala je, da imata službeni telefon samo direktorica in obtoženi. Njena sodelavka Polona Reza je to potrdila, saj plačujejo račune zgolj za omenjena telefona. Domnevne težave z neko žensko pa je obtoženi omenil Brigiti Juhart, sodnici porotnici na delovnem sodišču, ki je imela, kot pravi, tudi sama neprijetno izkušnjo z moškim, ki ji je po telefonu prisluškoval. Njegova nečaka Sebastijan Strmšek in Boštjan Tacer sta vedela za težave obtoženega, a ga o podrobnostih nista spraševala.