Z raketo v nebo

FOTO in VIDEO: "Nori" Mike ne bo odnehal, dokler ne dokaže, da je Zemlja ploščata

U.K. / Novice Svet24
7. 2. 2018, 21.00
Deli članek:

Dokazati želi, da je Zemlja ploščata

Profimedia
Mike bi prav lahko odšel na streho Burdž Kalifa v Dubaju, ki je visok prek 800 metrov.

Že nekaj časa svet razburjajo in hkrati zabavajo ljudje, ki verjamejo, da je Zemlja ploščata. Zanje naj bi bilo dejstvo, da je okrogla, le zarota Nase in vladajoče elite. Med njimi v zadnjem času polni časopise »Nori« Mike Hughes, ki je že pred časom napovedal, da bo izdelal raketo, s katero bo poletel v višave in posnel fotografijo ploščate Zemlje. Poleteti bi moral v soboto, a njegova raketa ni delovala. Treba je poudariti, da to ni njegov prvi poskus. Mike je dejal, da bo ponovno poskusil v ponedeljek, in želimo mu, da bi z raketo ponovno ostal na tleh, saj je zelo malo verjetnosti, da bi se na Zemljo vrnil živ.

Profimedia
Zbralo se je tudi nekaj zanesenjakov.

Mike ima sicer v načrtu, da bi se dvignil na višino 550 metrov, fotografiral Zemljo in se nato vrnil na planet s padalom. Zakaj za to potrebuje raketo, ni prav logično, saj imamo na Zemlji nebotičnike, ki so višji od 500 metrov. Žal se ukrivljenost Zemlje vidi šele pri 10.700 metrih, tako da bo, če bo let preživel, dejansko videl samo ravnino. In še bolj zabavno je, da gre za poskus, ki ga Mike ne bi mogel izvesti, če bi bila Zemlja res ploščata. V tem primeru namreč ne bi bilo gravitacije ali pa bi bila tako nenavadna, da bi jo bilo zelo težko razumeti. Najverjetneje bi vse vlekla proti središču diska, kar bi pomenilo, da dlje ko si od središča, bolj bi te vleklo proti sredini. To pomeni, da bi bil polet z Zemlje v vesolje prava logistična mora. Vsekakor pa lahko že takoj ugotovimo, da gravitacija po vsem planetu deluje z enako silo. Če bi bila Zemlja ploščata tehnologija, ki je povezana s sateliti, prav tako ne bi bila mogoča, saj ne bi bilo satelitov.

Dejstvo je, da bi bilo življenje, kot ga poznamo, na ploščatem planetu nemogoče in tudi vsi fizikalni zakoni pravzaprav ne dovoljujejo nastanka stabilnega ploščatega planeta. 

Profimedia
"Nori" Mike (še) ni uspel.

Profimedia
"Nori" Mike (še) ni uspel.

Profimedia
"Nori" Mike (še) ni uspel.

Profimedia
Zbralo se je tudi nekaj zanesenjakov.