Tragedija na nujni vožnji

VIDEO: Policist s polno hitrostjo v nepazljivo 21-letnico, ki trčenja ni preživela

R.T.
31. 1. 2018, 17.16
Posodobljeno: 31. 1. 2018, 19.04
Deli članek:

21-letnica se je domnevno s telefonom v roki neprevidno pognala proti prostemu parkirnemu mestu, ki ga je uzrla, ko je vanjo s polno hitrostjo trčil policist na nujni vožnji.

Berliner Feuerwehr
Tragedija v Berlinu.

Policijski avto na nujni vožnji, neprevidna vožnja proti parkirnemu mestu in telefon v roki so se izkazali za glavne krivce za ponedeljkovo tragedijo v Berlinu, v kateri je življenje izgubila 21-letna voznica.

Malo po 13. uri se je po Berlinu s polno hitrostjo peljalo policijsko vozilo, ki je imelo prižgane modre luči in sireno, dokler na štiripasovni cesti v bližini trga Alexanderplatz ni prišlo do silovitega trčenja ter tragične izgube mladega življenja, poroča nemški Bild. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo 21-letnice, ki se je tik pred nesrečo pravokotno na smer cestišča počasi premikalo proti prostemu parkirnemu mestu, odbilo več metrov od samega mesta trka, voznica pa je bila na kraju mrtva. Reševalci, ki so prihiteli na prizorišče, so jo še poskušali oživljati, vendar je bilo že prepozno. 

Preiskovalci domnevajo, da se je mladenka, ki je sicer delala kot točajka v enem od znanih lokalov, med premikanjem v smeri prostega parkirnega mesta pogovarjala po telefonu, saj so njen mobilnik našli ležati na tleh med njenimi nogami. »Trenutno domnevamo, da je imela telefon med manevriranjem nameščen med ramo in ušesom, da se je tako lahko pogovarjala,« je pojasnil policist, ki je izključil možnost, da bi lahko bil za nesrečo kriv tudi voznik policijskega vozila. To je bilo sicer na nujni vožnji zaradi sproženega alarma zaradi ropa. Tragedija je še večja, saj se je pozneje izkazalo, da je šlo za lažni alarm.