Bil je povsem navaden dan

Nenadna smrt 3-letnega sina porušila življenje srbskega igralca in njegove žene

R.T.
21. 12. 2017, 20.07
Posodobljeno: 21. 12. 2017, 20.11
Deli članek:

Srbski igralec Srđan Žika Todorović in njegova žena Ana prestajata težke trenutke. Včeraj je nenadoma umrl njun triletni sin Dejan.

Profimedia
Srdjan Todorović
To je najtežji dan v mojem življenju. Posvetila sva mu življenje. Ne morem prenehati jokati, ker mojega Dekija ni več. Bil je najina sreča in življenje, vse kar sva imela,” je dejala objokana Ana.

Za srbski Kurir je spregovorila pretresena Ana. “Včeraj je bil povsem navaden dan. Odšli smo na kontrolo k zdravniku, saj je bil Dejan prehlajen in je jemal antibiotike,” je s solzami v očeh razlagala Ana. Zdravnik je dejal, da mu gre na bolje in odšli so domov. Okoli 17. ure je zaspal, čez uro in pol pa ga je Ana poskušala zbuditi. “Ustnice je imel modre, prestrašila sem se in kriknila. Poskušala sem ga zbuditi, neuspešno. Deki ni bil alergičen na antibiotike. Vse to je čudno,” je še uspela dodati šokirana mati. Srđan je nemudoma poklical reševalce, ki so malčka oživljali, a zaman.

Rezultat obdukcije je pokazal, da gre za t.i. sindrom nenadne ali nepojasnjene smrti, ki je sicer pri triletnih otrocih zelo redek pojav in se pogosteje pripeti pri dojenčkih do enega leta.

Do nenadne smrti dojenčka običajno pride med spanjem. Ni videti znakov boja in tudi ne slišati glasov, o tem pojavu beremo na wikipedii. Po hipotezi naj bi vzrok za sindrom bila kombinacija dejavnikov, med drugim posebna dovzetnost otroka, določen čas v razvoju in pa stresor iz okolja.