Alkohol

S 4,23 promila alkohola v drevo: neodziven in "akutno pijan"

T.L.
19. 12. 2017, 09.56
Posodobljeno: 19. 12. 2017, 09.57
Deli članek:

Voznik, star 38 let, se v nesreči ni telesno poškodoval. Moški v vozilu je bil neodziven, vozilo je odklenila lastnica vozila, da so reševalci lahko prišli do moškega.

Arhiv Svet24
Alkohol in vožnja ne gresta skupaj.

Voznik v organizmu kar 4,23 promila alkohola

Pomurski policisti so 9. decembra ob 13.07 sprejeli obvestilo o prometni nesreči v Gornji Radgoni, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v drevo. Ob prihodu so policisti ugotovili, da se v zaklenjenem vozilu nahaja moški, ki je neodziven. Na kraj je prišla tudi lastnica vozila, ki je vozilo z rezervnim ključem odklenila in s tem omogočila dostop zdravstvenemu osebju do voznika. Voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer so ugotovili, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le "akutno pijan".

V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa je bil za voznika odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Ugotovitve Poročila o toksikološki preiskavi, ki ga je izdelal Inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kažejo, da je imel voznik v organizmu najmanj 4,23 grama alkohola na kilogram krvi in v urinu najmanj 6,28 g/kg alkohola. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.