Skrivnostno

Smrt, ki pretresa Hrvaško: od kod se je vzelo njeno truplo?

J.P.
19. 12. 2017, 09.24
Posodobljeno: 19. 12. 2017, 09.35
Deli članek:

Neznankino truplo je bilo najdeno v ponedeljek. Na sebi ni imela dokumentov.

Profimedia
Kako se je znašla na dvorišču, kjer je bila najdena (fotografija je simbolična)?

Truplo priletne ženske je končalo na dvorišču hiše na Vukovarski ulici v Osijeku. Policija je bila o tem obveščena sedem ur pozneje.

Na sebi ni imela dokumentov, njena identiteta še vedno ni znana. Oblečena je bila v poletna oblačila, zato obstaja možnost, da je zmrznila (včeraj je bila temperatura v Osijeku sedem stopinj pod lediščem). A vprašanje ostaja: kako se je znašla na dvorišču, kjer je bila najdena?

Na sebi ni imela dokumentov, oblečena je bila v poletna oblačila.

Nasilna smrt? Naravna smrt?

Glas Slavonije poroča, da so bile na rokah in oblačilih pokojnice sledovi krvi, vendar preiskovalci še vedno ne vedo, če je umrla nasilne ali naravne smrti, saj je bilo truplo najdeno le nekaj metrov stran od porušene lesene ograje, zato je mogoče, da se je poškodovala pri plezanju čez njo.

Ali pa se je skušala ubraniti pred napadalcem.

Ni bila lutka

Prva jo je zagledala Matija Turza, ki je malo po sedmi uri zjutraj stopila na svoje dvorišče. Najprej je mislila, da na tleh leži lutka. Mož je bil tisti, ki je poklical policijo. Trupla se nista dotikala, oba pa pravita, da v noči na ponedeljek nista slišala ničesar nenavadnega. Lesena ograja naj bi že nekaj časa bila v precej klavrnem stanju. Je pa dejala, da se v bližini pogosto sestajajo narkomani.

Policisti so zbrali dokazno gradivo in vzeli vzorce; fotografirali in označili so vsa mesta na dvorišču, na katerih so sledovi trupla. Zbrali so tudi prstne odtise.