Špekulacije

VIDEO: Je to dokaz, da ima Donald Trump demenco?

R.T.
19. 12. 2017, 07.34
Posodobljeno: 19. 12. 2017, 07.50
Deli članek:

Družabna omrežja so se včeraj šibila po težo špekulacij – je na plan pokukala bolezen?

Profimedia

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump (71) je včeraj v Washingtonu vojaškim velmožem predstavljal novo strategijo nacionalne varnosti, ko je segel po kozarcu in iz njega pil, držeč ga z obema rokama.

Degenerativna bolezen?

Nekateri so se pozneje norčevali, da ima predsednik premajhne dlani, da bi zmogel kozarec držati le v eni; spet drugi so poudarjali, da gre lahko za znak resne degenerativne bolezeni, kot je demenca, zaradi katere se obolelim lahko tresejo roke.

Profimedia
15. novembra je v Beli hiši dokazal, da zna piti tudi z eno roko.

To pa ni prvič, da je Trump s svojim načinom pitja pritegnil pozornost. Prav tako ni prvič, da se je govorilo, da je ameriški predsednik morda zbolel za demenco.

Ni ostalo neopaženo

Prejšnji mesec je Trump med novinarsko konferenco v Beli hiši vodo iz steklenice pil na enak način, torej držeč jo z obema rokama, kar ni ostalo neopaženo. V začetku meseca pa se mu je med oznanjanjem ameriške politike v zvezi z Izraelom opazno zatikal jezik, zaradi česar so se pojavili namigi, da ga je zadela kap oziroma da je pod vplivom drog. Izostala ni niti demenca – televizijski voditelj Joe Scarborough je razkril, da naj bi mu ljudje blizu predsednika v času predsedniške kampanje razkrili, da Trump počasi postaja dementen.

Predstavnik za stike z javnostmi je sicer pojasnil, da je Trump imel le suho grlo.