Zbil ga je na prehodu

Pešec, ki je nezavesten obležal na cestišču, se še vedno bori za življenje

S.R.
13. 12. 2017, 10.10
Posodobljeno: 13. 12. 2017, 10.16
Deli članek:

Včeraj popoldne se je na prehodu za pešce pri Medvodah zgodila huda prometna nesreča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so včeraj ob približno 17. uri posredovali v prometni nesreči na Zbiljski cesti v Medvodah, v kateri se je huje poškodoval pešec, sporočajo iz PU Ljubljana.

Glede na ogled kraja nesreče, ki sta se ga udeležili dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, do sedaj zbrana obvestila je znano, da je 67-letni voznik avtomobila znamke Renault Laguna vozil po regionalni cesti v naselju Zbilje v smeri Medvod. Na tem mestu v ovinku preko vozišča regionalne ceste poteka pravilno označen prehod za pešce. Voznik se je temu prehodu domnevno približeval z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar ni mogel preprečiti trčenja v 61-letnega pešca, ki je ravno takrat prečkal vozišče. Pešec je po trčenju nezavesten obležal na vozišču, reševalci pa so ga nemudoma prepeljali v ljubljanski klinični center.

61-letnik je po podatkih policije utrpel hude telesne poškodbe in je življenjsko ogrožen. Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, še sporočajo iz PU Ljubljana.

Cesta je bila do 20. ure zaprta za ves promet.