Mobilna verzija
19:03 21. maj 2018

Pretreseni starši na telesih svojih malčkov našli sledi vbodov igel in zlorab

S.R. Peking
7 Posodobljeno: 09:11 / 24.11.2017

Šokirani starši, ki so svoje otroke zaupali v varstvo zaposlenih v vrtcu, so na telesih svojih malčkov našli sledi vbodov igel.

vrtec, RYB Education

Veriga vrtcev RYB Education se je znašla v središču novega škandala. Foto: Reuters

Kitajsko je pretresel nov škandal, povezan z zlorabami v njihovih vzgojno-varstvenih ustanovah. Starši zaposlene v verigi predšolskih ustanov RYB Education obtožujejo, da so njihovim otrokom dajali droge in jih spolno zlorabljali.

Starši, ki so včeraj protestirali pred vrati vrtca, so za kitajske medije nazorno opisali grozo, s katero so se srečevali v zadnjem obdobju. Tako so na rokah, stegnih in ritkah svojih otrok odkrili skrivnostne sledi vbodov igel. Povedali so, da so zaposleni malčkom dajali tudi bele tablete, ki so vsebovale neznano snov. Vse to naj bi počeli, da bi otroke kaznovali ali pa jih uspavali.

Vzgojitelji naj bi za obvladovanje otrok, starih med 2 in 6 let, uporabljali tudi druge prijeme. »Poleg tega so morali nepokorni otroci goli stati pred razredom ali pa so jih zaklenili v temno sobo,« je dejal eden od staršev. Najbolj zaskrbljujoča pa je obtožba matere 3-letnega otroka. Ta naj bi ji doma povedal, da so imeli v vrtcu redne »zdravniške preglede,« ki sta jih opravljala »striček in dedek zdravnik,« pred katerima so morali stati goli, gol pa da je vedno bil tudi eden od njiju.

vrtec, RYB Education

Obupani starši so protestirali pred ustanovo. Foto: Reuters

Preiskava v teku

Policija je potrdila, da vrtec preiskujejo in da so že zasegli videoposnetke nazornih kamer, medtem pa so tri vzgojitelje začasno odstranili z delovnega mesta.

Nov škandal v kitajskih predšolskih ustanovah je po državi znova sprožil ogorčenje. Obupani starši se tako sprašujejo, ali sploh obstaja kakšen vrtec, ki bi mu lahko zaupali svoje otroke. Zaradi zlorab so lani v zapor poslali štiri vzgojitelje iste verige v provinci Jilin. Tudi ti naj bi v otroke vbrizgavali neznane snovi, pri čemer so na enem otroku odkrili več kot 50 vbodov. Manj kot mesec dni pa je minilo od incidenta, ko se je na spletu pojavil videoposnetek iz vrtca v Šanghaju, ki je prikazoval prisilno hranjenje otrok in fizično nasilje nad njimi.

vrtec, RYB Education

Vhod v vrtec straži varnostnik. Foto: Reuters

vrtec, RYB Education

Veriga vrtcev RYB Education se je znašla v središču novega škandala. Foto: Reuters

Značke: vrtci , zloraba , igle

Vaš prispevek