Proti svoji volji

FOTO: Nevesta želela zastrupiti soproga, ubila pa 17 ljudi

R.T.
2. 11. 2017, 20.35
Deli članek:

21-letna mladoporočenka je v mleko, namenjeno soprogu, vlila strup in nenamerno ubila 17 drugih ljudi.

Profimedia
Aasia Bibi

Pakistanska policija je prijela 21-letno Aasio Bibi, ki jo sumijo nenamernega uboja 17 vaščanov iz odročne pakistanske vasi na vzhodu države. Incident z zastrupljenim mlekom se je zgodil pred enim tednom, policija pa še vedno ugotavlja, ali je bila zastrupitev soproga njena odločitev oziroma ali jo je k temu napeljal njen ljubimec.

Bibijeva, ki se je v skladu z običaji poročila proti svoji volji, se je želela vrniti domov k svojim staršem. Strup naj bi ji prejšnji teden zagotovil njen ljubimec Shahid Lashari. Vmešala ga je v mleko, ki ga je ponudila soprogu, vendar ga je ta zavrnil, je dogajanje opisal policijski načelnik Sohail Habib Tajak.

Profimedia
Aasia Bibi

Zgodba je dobila tragičen epilog, ko je usodno mleko v roke vzela njena tašča, iz njega naredila tradicionalen jogurtov napitek ter ga ponudila 27 članom svoje razširjene družine, ki so vsi brez izjeme padli v nezavest in pristali na urgenci. Umrlo je 17 ljudi, deset pa se jih še vedno zdravi v bolnišnici, pravi Tajak.

Zaljubljenca sta v torek že stopila pred sodnika, kjer je Bibijeva, ki se je branila brez pomoči odvetnika, pojasnila, da je bila jezna na odločitev staršev. »Starša sem vedno znova prosila, naj me ne poročita zoper mojo voljo, saj mi moja vera, Islam, omogoča, da za soproga sama izberem moškega, vendar sta zavrnila vse moje prošnje in me poročila s sorodnikom,« je dejala. Povedala je še, da je ljubezensko razmerje s svojim ljubimcem nadaljevala tudi po poroki in da je starše večkrat opozorila, da bo poroko na vsak način poskusila razdreti. Dejanje je sicer priznala, hkrati pa je obžalovala, da je prišlo do tako velike tragedije, saj je bil strup »namenjen zgolj možu.«

Profimedia
Žalovanje vaščanov po tragediji.

Profimedia
17 jih je umrlo, 10 jih še vedno leži v bolnišnici.

Profimedia