Lov za morilcem

Pošastni oče, morilec dveletne hčerke, je pretepal že sina

G.G.
26. 10. 2017, 08.49
Posodobljeno: 26. 10. 2017, 08.49
Deli članek:

Nemški policisti lovijo 33-letnega Sohaila A., morilca dveletne Aeyshe.

Twitter

Pisali smo, da so v policisti v ponedeljek zvečer vstopili v stanovanje v predmestju Hamburga in ob pogledu na mrtvo deklico onemeli. Oče, 33-letni Sohail A. iz Pakistana, ji je prerezal vrat in zbežal.

Zakaj ga niso izgnali?

Medtem ko policisti iščejo morilca, so nemški mediji izbrskali nekaj detajlov iz življenja osumljenca. Kot prvo, se sprašujejo pri Bildu, zakaj niso Sohaila izgnali iz Nemčije že leta 2012. Njegovo prošnjo za azil so januarja 2012 zavrnili, deportirati pa bi ga morali julija istega leta. Takrat je živel v mestu Giessen, nato se je preselil v Darmstadt k bratu. Pristojne oblasti ne znajo pojasniti, kje se je zataknilo.

Sohail se poroči

Sohail si je našel družico. V Hamburgu se je po islamskih običajih poročil z danes 32-letno Lubno, ki je bila v ponedeljek priča njegovemu grozodejstvu.

Osumljenčev svak je za Bild povedal, da je bil Sohail zanesljiv delavec. Bil je zaposlen v enem od lokalov za hitro prehrano, finančno pa je skrbel za ženo in dva otroka. Ni pil alkohola, ni se dotikal drog, hazard ga ni zanimal, ni bil niti pretirano veren.

Pretepal sina, grozil ženi

Abstinenca pa ni preprečevala Sohailovih izbruhov nasilja. Njegov svak je priznal, da je Sohail sovražil Lubninega šestletnega sina iz njenega prejšnjega zakona. Nekajkrat ga naj bi tudi pretepel, zaradi česar je posredovala policija, zakonca pa sta morala na pogovor na center za socialno delo. Naslednji termin naj bi imela konec oktobra.

Medtem pa je med njima vrelo. Lubna se je hotel ločiti, Sohail pa je norel in tega ni dopustil. Na dan zločina je zbežala pred njim k staršem, Sohail pa je vzel v roke hčerko in ji prerezal vrat.