Anonimna ovadba

Preiskave na postojnski občini

G.G./STA
12. 9. 2017, 15.09
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 15.09
Deli članek:

Koprski kriminalisti so minuli četrtek zaradi suma več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in ponarejanja listin na območju Postojne zasegli dokumentacijo in druge predmete.

pk
Fotografija je simbolična

Na Policijski upravi Koper so pojasnili, da je v obravnavani zadevi osumljenih več fizičnih in pravnih oseb. Vsi so slovenski državljani.

Kot poročajo Primorske novice, naj bi se v preiskavi znašlo nekaj uradnikov postojnske občinske uprave, šlo pa naj bi za sume nezakonitosti pri občinskih poslih, ki naj bi jih skoraj vedno dobivala ista podjetja.

Postojnski župan Igor Marentič je dejal, da "gre za anonimno ovadbo na račun nekaterih zaposlenih na občini. Nikomur ni še nič dokazano. Policija je zasegla nekaj gradiva". Po županovih navedbah so kriminalisti obiskali občino, krajevno skupnost ter nekatera zasebna podjetja, več podrobnosti o preiskavi pa tudi zaradi zaščite dobrega imena občinskih uslužbencev ni želel povedati.

Prvi naj bi kriminaliste na dogajanje opozoril nekdanji postojnski občinski uradnik Rifet Kendić, ki ga je še prejšnja občinska uprava leta 2014 odpustila, kasneje pa je delovno sodišče ugotovilo, da je bila odpoved nezakonita. Kendić je leta 2014 javno razkril, da je zaradi nepravilnosti na občini vložil kazensko ovadbo. Kasneje naj bi na policijo prispela še anonimna ovadba, da se na postojnski občinski upravi "dogaja nekaj sumljivega", navajajo Primorske novice.

Kriminalisti naj bi po neuradnih podatkih Primorskih novic preiskovali vzdrževanje občinskih cest, urejanje razsvetljave, razna čiščenja, košnje in še kaj. "Na to sem opozarjal že takrat, ko sem dal kazensko ovadbo," je za časnik povedal Kendić.

Sporni posli naj bi se po navedbah časnika dogajali še v času prejšnjega postojnskega župana Jerneja Verbiča. Ta je danes  dejal, da o kakih hišnih preiskavah ne ve nič, da pa njega kriminalisti niso kontaktirali.