Bizarno

Bullterier na kreku zaklal lastnika

lt
12. 9. 2017, 14.38
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 14.40
Deli članek:

Dogodku je pričala snemalna ekipa BBC-ja, a se trak v kameri takrat ni vrtel.

Arhiv
staffordshirski bulterier

Stafordski bull terier, ki je pred zgroženimi očmi BBC-jeve snemalne ekipe stisnil sapnik svojega lastnika, je verjetno užival krek-kokain, ugotavlja sodna preiskava. Veterinarski toxikolog Nicholas Carmichael je pred sodiščem pričal, da so vzorci urina kazali na visoko vsebnost kokaina in morfija.

»Zelo verjetno je, da je ta pes užival droge, verjetno jih je jedel. Pri tem je skoraj nemogoče oceniti ali je zato postal napadalen, je pa gotovo, da se je obnašal abnormalno,« je Carmichaela navajal Mail Online. »Bolj verjetno je, da je do tega napada prišlo, ker je pes užival kokain,« je dodal.

Lastnik psa, Mario Perivoitos, je bil marca letos napaden na svojem domu, medtem ko je sodeloval s snemalno ekipo BBC-ja pri oddaji o prepovedanih drogah. Sodna patologinja Julie Higgins je ocenila, da je v napadu utrpel »poškodbe vratu in obraza, zaradi česar je izdatno krvavel, poleg tega je imel stisnjen sapnik.«

BBCjev producent Joshua Haddow je sicer z golimi rokami uspel psa spraviti stran od njegove žrtve, vendar je bilo zanjo že prepozno. Perivoitosa so sicer prepeljali na urgentni blok, kjer so ga skušali oživljati, a je zaradi posledic poškodb preminil kmalu po polnoči tistega dne.

Fotografija je simbolična