Odjeknili so streli

Tragedija na postaji: oče ubil ženo in dve hčerki ter sodil še sebi

R.T.
10. 9. 2017, 17.25
Posodobljeno: 10. 9. 2017, 21.40
Deli članek:

Umrli sta deklici, stari tri in pet let. Tretja deklica je preživela.

Profimedia
Tragedija se je zgodila na postaji v Noyenu.

Na železniški postaji v francoskem Noyonu je oče ustrelil ženo in dva otroka, nato pa je sodil še sebi. 

Oče, kot so kasneje poročali francoski mediji, gre za policista, je med čakanjem na vlak okoli 11. ure izgubil nadzor nad sabo. Ljudje so nenadoma slišali strele in ga opazili, ko je stal nad ležečimi telesi, nato pa orožje obrnil še proti sebi.

"Na tleh sem zagledal črno avtomatsko pištolo. Z drugim mimoidočim sva zbežala. Bala sva se, da bi moški na tleh prišel k sebi in spet začel streljati," je po poročanju Daily Maila povedala priča dogodka. 

Profimedia
Preiskovalci na kraju tragedije.

Oblasti so potrdile, da gre za družinsko tragedijo, ki ni povezana s terorizmom. Umrla sta starša in dve hčerkici, stari tri in pet let. Par je sicer imel pet otrok.

Policija posredovala že dopoldan ... 

Francoski mediji pa so poročali, da se je družinska drama začela že v nedeljo zjutraj, poroča france3-regions.francetvinfo.fr.

Žena (rojena leta 1983) je namreč na pomoč poklicala policiste, ker je želela zapustiti moža, on pa novice ni sprejel mirno. Ko so policisti prišli na dom zakoncev, je bila tam le žena, njen mož (rojen leta 1979) pa se je vrnil nekoliko kasneje. Policisti so poročali, da je bil ob prihodu povsem umirjen. Ni nasprotoval niti, ko je sosed njegovo ženo s tremi otroki (dva sta ostala pri sosedih) odpeljal na železniško postajo. 

... trije otroci ostali brez obeh staršev

Ob 11.30 uri pa se je mož pojavil na postaji in streljal na ženo in otroke. Ženo in dve deklici je ubil, tretja deklica (dvojčica ene od ustreljenih deklic) pa ni bila ranjena. Moški je nato ustrelil še sebe.