Na avtocesti

Huda nesreča na Škofijah: povozili so Jakoba

pk
2. 9. 2017, 20.15
Posodobljeno: 2. 9. 2017, 20.19
Deli članek:

V četrtek zvečer je v bližini mejnega prehoda Škofije prišlo do hude prometne nezgode, v kateri sta bila udeležena avtomobil in pešec. Slednji trčenja ni preživel.

arhiv
Nesreča se je zgodila pri mejnem prehodu Škofije.

Čeprav so bili tržaški reševalci izredno hitro na kraju dogodka, mlademu Jakobu niso več mogli pomagati. Njegove poškodbe so bile prehude.

Na italijanski strani mejnega prehoda Škofije, pred odcepom za Lakotišče v smeri Trsta, je voznik avtomobila s slovensko registrsko številko do smrti povozil 19-letnega pešca.

Do nezgode naj bi prišlo v četrtek okoli 21. ure na slabo osvetljenem delu ceste. Prav v trenutku, ko je tja pripeljal slovenski voznik avtomobila, 51-letni A. F., je na cesto, z namenom, da jo prečka, in sicer iz leve strani na desno, stopil 19-letnik iz okolice Domžal.

arhiv
Mlademu Jakobu reševalci niso mogli pomagati.

Voznik v šoku

Mahal jim je, naj ustavijo

Takoj po nesreči je menda na kraju dogodka ustavil še en šofer in voznike, ki so na avtocesto zapeljali za njim, z mahanjem opozarjal, da je na cestišču obležal pešec.

Prišlo je do hudega trčenja, ki je bilo za mladega Slovenca usodno. Enainpetdesetletni voznik menda, ker se je vse zgodilo tako nenadoma in v temi, sprva sploh ni vedel, da je trčil v človeka. Italijanski mediji namreč poročajo, da naj bi šofer avtomobila le zaslišal glasen zvok, nakar je ustavil vozilo in šele nato ugotovil, kaj se je zgodilo. Menda je A. F. ob nezgodi doživel hud šok. Italijanska policija sicer dogodek še preiskuje. Za 19-letnika je bila odrejena tudi obdukcija.

Policijsko upravo Koper smo zaprosili za več informacij v povezavi s tragedijo, vendar so nam sporočili le, da so bili o prometni nesreči obveščeni, da pa konkreten dogodek obravnavajo italijanski varnostni organi, tako da nam več informacij ne morejo posredovati.

arhiv
Zakaj je mladenič hotel prečkati avtocesto?

Brez dokumentov

Naši viri pravijo, da je v nezgodi umrl 19-letni Jakob C. iz Lukovice v okolici Domžal. Po besedah italijanske policije je bila njegova indentifikacija kar zahtevna, saj mladenič pri sebi ni imel nobenih dokumentov, kar je nekoliko nenavadno, glede na to, da se je potikal po tuji državi. Kaj je sicer fant tam počel in zakaj je na tako nevaren način prečkal avtocesto, ni znano.