Upiranje

Mladoleten Mariborčan na motorju pijan bežal pred policisti

STA/B.K.
2. 9. 2017, 18.37
Posodobljeno: 2. 9. 2017, 19.50
Deli članek:

Policisti so v občini Gorišnica vozili za motoristom, ki je pospešil vožnjo in zapeljal na poljsko cesto, ko je opazil policiste. Ustavil se ni niti ob modrih lučeh in sireni, za nameček je skupaj s sopotnikom skušal peš zbežati. Policisti so ju izsledili in ugotovili, da gre za mladoletnega voznika pod vplivom alkohola, prijetju se je upiral.

Arhiv Svet24

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da je policijska patrulja iz Gorišnice v petek ob 14.30 vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Moškanjci v smeri naselja Muretinci. V naselju Zagojiči je dohitela voznika motornega kolesa. Ko je voznik opazil, da je za njim policijsko vozilo, je takoj pospešil, nato pa je zapeljal iz lokalne ceste na poljsko cesto po nasprotnem voznem pas.

Ko sta policista to opazila, sta zapeljala za njim in na poljski cesti vklopila modre luči in sireno. Voznik se na znak sirene in modre luči ni ustavil in je peljal v smeri naselja Gajevci, v naselju pa je zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je parkiral in skupaj s sopotnikom skušal zbežati. Policisti so ju tudi peš zasledovali in oba izsledili. Voznik se je ob prijetju upiral, zato je policist uporabil prisilna sredstva.

Ugotovili so, da gre za 16-letnika iz okolice Ptuja, voznik pa je začetnik, ki je napihal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika bodo spisali obdolžilni predlog Okrajnemu sodišču na Ptuju, so še sporočili mariborski policisti.