Panika pod drevoredom

FOTO: Na Bregu ob Ljubljanici padlo drevo, dve osebi poškodovani

M.K.
19. 8. 2017, 08.38
Posodobljeno: 23. 8. 2017, 10.10
Deli članek:

Na ljubljanskem Bregu, kjer je običajno veliko sprehajalcev in turistov, se je v petek zvečer podrlo staro kostanjevo drevo. Videti je bilo, kot da smo se za las izognili tragediji.

Marija Mojca Pungerčar
Mogočno drevo iz kostanjevega drevoreda na Bregu ob Ljubljanici je omahnilo pod lastno težo.

Na priljubljenem in običajno zelo obljudenem delu glavnega mesta, na Bregu ob Ljubljanici, se je se je včeraj pozno popoldne pripetila nenavadna nesreča, ki bi se lahko končala veliko bolj tragično. Na vrt pred kratkim odprtega gostinskega lokala Wine bar Šuklje je padlo kostanjevo drevo. Na srečo je vrt lokala dosegla le krošnja podrtega drevesa. Pri tem pa sta bili poškodovani dve osebi. Drevo je poškodovalo nekaj stolov, miz in senčnik, strgal se je tudi električni kabel, ki je bil pripet za drevo.

Marija Mojca Pungerčar

Drevo je padlo okoli 19. ure in pri tem poškodovalo dve osebi. Na srečo pa nihče od poškodovanih ni življenjsko ogrožen, so potrdili na ljubljanski policijski postaji.

Padel iz neznanega razloga

Razlog, zakaj se je mogočni kostanj visok približno 15 metrov in obsega debla okrog 70 centimetrov podrl, še ni znan, verjetno pa je bilo deblo starega drevesa pri stiku s tlemi že preveč trhlo in ni več zdržalo teže mogočne krošnje.

Marija Mojca Pungerčar
Sredi avgusta je na Bregu padel kostanj.

Gasilci, ki so posredovali z dvema voziloma, so drevo razžagali in odstranili večje veje, ostalo pa prepustili ljubljanski Snagi.

M.P.

Pretrgani električni kabel, ki služi novoletni okrasitvi, ni bil pod napetostjo. Zanj so poskrbeli delavci podjetja Javna Razsvetljava.

Marija Mojca Pungerčar

Na kraju dogodka je bil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je po opravljenem posredovanju pogostil prizadevne gasilce in s svojo navzočnostjo pomirjal mimoidoče meščane.