PREDOZIRANJE?

Skrivnostni primer svinčenih mask

U.K.
19. 8. 2017, 08.00
Deli članek:

Leta 1966 je neki deček iz Brazilije našel trupli dveh inženirjev na osamljenem polju na hribu Vintem. Umrla sta nosila nenavadni svinčeni maski.

https://it.wikipedia.org/wiki/
Manoela Pereiro in Miguela Joseja Viano so našli mrtva v težje dostopnem delu.

Deček je 20. avgusta na obrobju hriba Vintem spuščal zmaja, ko je našel trupli Manoela Pereire (32) in Miguela Joseja Viane (34). Takoj je odšel domov in poklical policijo, a je policija lahko zaradi zahtevnega terena prišla do trupel šele naslednji dan.

17. avgusta sta moška odšla do kraja, kjer sta kasneje umrla.

Bizarno

Pri celotnem primeru je bilo izjemno nenavadno, da sta bila oba moška oblečena v posebni obleki, ležala sta drug zraven drugega, nista imela vidnih poškodb, na obrazih pa sta imela posebni svinčeni maski. Prav nikjer na truplih ni bilo znakov nasilja in še danes nihče ne ve, kako sta dejansko umrla. Poleg trupel so policisti našli prazno steklenico z vodo in paket, v katerem sta bili dve mokri brisači. V bližini so našli tudi beležko, v kateri so bila napisana navodila: »16.30 bodita na specifični lokaciji. 18.30 pogoltnita kapsuli, po učinku zaščitita kovino, počakajta signalni maski.« Sporočilo je izjemno težko prevedljivo in za zdaj nihče ne ve, kaj točno naj bi pomenilo, a očitno gre za nekakšna navodila, ki sta se jih moška držala. In najverjetneje sta ju ubili kapsuli, ki sta ju pogoltnila. Problem je bil, da v telesu kasneje niso našli nobenih znakov strupa. 

Znanstveni spiritualisti

Čeprav naj uradni kult ne bi obstajal, je očitno v tistem času več ljudi verjelo v podobno stvar kot umrla moška.

Žrtvi

Oba moška sta bila zaposlena kot inženirja iz okraja Campos dos Goytacazes, ki se nahaja približno pet kilometrov od Ria de Jeneira. Policiji je uspelo odkriti, kaj sta moška počela na dan svoje smrti. Kot kaže, sta 17. avgusta odšla iz okraja z avtobusom. Odpeljala sta se proti kraju Niteroi, kamor sta prispela okoli 14.30. V trgovini sta kupila dva dežna plašča, v bližnjem baru pa še steklenico vode. Natakarica, ki je delala v baru, je dejala, da se ji je zdel Miguel zelo živčen in da je vseskozi pogledoval na uro. To je bilo zadnjič, da ju je kdorkoli videl živa. Domneva se, da sta iz bara odšla naravnost na kraj, kjer sta kasneje umrla.

Obdukcija

Obdukcija naj bi bila opravljena zelo površno, saj naj bi imel obducent veliko dela, tako da sta prišla Miguel in Manoel na vrste šele po tem, ko so njuni notranji organi že preveč razpadli. Tako niso mogli ugotoviti, kaj točno je ubilo oba moška. Še danes glede umora kroži ogromno teorij. Tako bi lahko obstajala možnost, da je oba moška nekdo izsiljeval. Sicer za to ne obstaja nobenih dokazov, a ni znano, kdo bi lahko žrtvama dal navodila, zapisana v beležki. Prav tako ni znano, kdo je zapisal navodila, a najverjetneje je to storila ena od žrtev. Brazilska policija je prepričana, da sta moška po lastni volji pogoltnila kapsuli, da pa vendarle za tem stoji določena oseba, ki je ostala neznana.

Nezemljani

Vse kaže, da sta Manoel in Miguel verjela, da lahko s pomočjo psihoaktivnih snovi prideta v stik z nezemeljskimi ali duhovnimi bitji.

Kult

Najverjetnejša teorija je, da sta moška pripadala kultu »znanstvenih spiritualistov«. Pripadniki kulta naj bi verjeli, da lahko prek psihoaktivnih drog pridejo v stik z nezemeljskimi bitji in/ali duhovi. Verjeli so, da bi takšno srečanje spremljala močna svetloba, in da bi zavarovala svoj vid, sta nosila svinčeni maski. Kot kaže, sta vzela prevelik odmerek droge in pri tem umrla. To teorijo vsaj nekoliko potrjujejo tudi okultistične in spiritualne knjige, ki so jih našli v njunih stanovanjih. A glavno vprašanje je, kdo je stal v ozadju kulta in koliko je bilo ostalih članov. Seveda pa je možno, da sta moška delovala popolnoma samostojno.

_________________

Eksplozija posebne naprave pred smrtjo

Izdelati so poskušali komunikacijsko napravo Miguel in Manoel naj bi s še enim moškim (šlo naj bi za sodelavca Elcia Gomesa) poskušala izdelati posebno napravo, ki pa je eksplodirala. Vse to se je zgodilo kakšen mesec pred njuno smrtjo. Napravo so izdelovali na vrtu hiše, kjer je živel Manoel. Policija je Elcia tudi zaslišala in povedal jim je, da naj bi poskušali izdelati neke vrste komunikacijsko napravo, s katero bi poskušali priklicati bitja zunaj naše dimenzije. V enem od poročil je tudi zapisano, da so želeli kontaktirati bitja z Marsa. Zaslišani pa ni omenil nobenih psihadeličnih drog.