Čelno trčenje

FOTO: Tragična smrt nič krive Klavdije

mv
9. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Komaj 27-letna Celjanka Klavdija O. je bila žrtev nepojasnjene nevarne vožnje 48-letne voznice, ki je zavila na nasprotni pas in čelno trčila vanjo.

PGE Celje
Obe vozili sta bili zaradi silovitega trčenja povsem uničeni.

V ponedeljek popoldne, nekaj po tretji uri, se je na regionalni cesti Celje–Laško v kraju Tremerje zgodila huda prometna nesreča. Kot je povedal predstavnik Policijske uprave Celje Božidar Pezdevšek, sta bila v nesreči udeleženi dve osebni vozili. Iz neznanega razloga je 48-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na levo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila.

PGE Celje
Huda prometna nesreča se je zgodila na cesti Celje-Laško pri kraju Tremerje.

Silovito čelno trčenje

Čeprav ni šlo za ovinkast del ceste, je 48-letnica nadaljevala vožnjo po levem smernem vozišču in nadaljevala naravnost proti vozilu Klavdije O.. Prišlo je do hudega čelnega trčenja. Posredovalo je šest gasilcev PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom rešili dve osebi iz vozila ter nudili pomoč celjskim reševalcem. Sedemindvajsetletna Klavdija je na kraju nesreče umrla, 48-letnico, ki je zakrivila nesrečo, pa so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Po zadnjih podatkih je voznica utrpela le lažje telesne poškodbe. Zaradi posledic prometne nesreče, obe vozili sta bili povsem uničeni, je bila cesta Celje–Laško zaprta skoraj tri ure.

PGE Celje
Nesrečo je povzročila 48-letna voznica, ki je na ravnem vozišču vozila po nasprotnem voznem pasu.

Nič kriva je odšla prezgodaj

Svojci in bližnji Klavdije so zaviti v bolečino in ne morejo verjeti, da je ni več. »Globoko smo pretreseni ob tragični novici, da naše Klavdije ni več. Počivaj v miru,« so zapisali v društvu Gojiteljev malih pasemskih živali Laško. Vsi, ki so jo poznali, pravijo, da je bila vedno prijazna in nasmejana, tudi potem ko je pred dvema letoma ogenj zajel družinsko mizarsko delavnico v Lokrovecu pri Celju. Požar je takrat povsem uničil delavnico, stroje in drugo opremo ter povzročil ogromno materialno škodo. Družina se je pobrala in nadaljevala dejavnost, toda zadnji udarec, ki je družino zadel v ponedeljek, je bil veliko hujši. Nadaljevati bodo morali brez Klavdije.