Zelena bratovščina

Misleč, da je merjasec, ustrelil lovskega prijatelja

R.T.
7. 8. 2017, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včeraj malo po 21. uri se je v bosanski vasi Donji Ranković pripetil neljub dogodek, ko je lokalni nimrod ustrelil svojega lovskega kolega.

Profimedia
Merjasec.

77-letni Brane Nedić iz lovskega društva »Tetrijeb« in 34-letni Draženko Minković iz Teslića sta se včeraj zvečer podala na lovski pohod po obronkih vasi Donji Ranković v bosanski občini Teslić. Nesreča je hotela, da je Draženko z lova prinesel strelno rano.

Le nekaj minut po 21. uri je starejši Brane pomeril proti rastlinju, misleč, da je uzrl divjega merjasca, so sporočili iz Policijske uprave v Doboju. Brane je pritisnil na petelina svoje lovske puške, proti vepru izstrelil naboj in okamnel, saj so se iz rastlinja nemudoma zaslišali klici na pomoč. Kaj hitro mu je bilo jasno, da je ustrelil prijatelja Draženka. Ni okleval, prijatelju je takoj nudil prvo pomoč in ga odpeljal v zdravstveni dom v Tesliću, kjer so ga dodatno oskrbeli ter poslali naprej v bolnišnico v mestu Doboj. Draženko, ki mu je krogla prestrelila prepono in desno stegno, je že izven življenjske nevarnosti, piše bosanski Avaz. Seveda je bilo o incidentu obveščeno tudi okrožno državno tožilstvo.