Malopridnež

Predrzno: kradel kar sredi belega dne

pk
7. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

V Izoli je konec minulega tedna mlajši moški iz kombiniranega vozila ukradel dva tehnična pripomočka. Oškodovanec bi ukradeno rad nazaj, zato tatiča intenzivno išče kar na spletu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek naj bi pred Domom dveh topolov na Levstikovi 1 v Izoli prišlo do nečednega dogodka – tatvine. Mlajši moški je iz kombija ukradel mobilni telefon in tablični računalnik.

Lastnik predmetov se je odločil, da bo oboje poskušal dobiti nazaj, in sicer tako, da posnetek kraje deli na družbenem omrežju in njegove uporabnike prosi za pomoč pri prepoznavi kradljivca. Njegova objava je pritegnila mnogo pozornosti. Delilo jo je okrog štiri tisoč ljudi.

Kaj je storil?

Video razkriva, da je bil kombi parkiran ob cesti, na kateri je precej sprehajalcev. Okna so bila odprta, kot se izkaže pozneje, tudi vrata vozila niso bila zaklenjena. Mimo kombiniranega vozila gre mlajši moški svetlejših las, pogleduje v vozilo in se še dvakrat sprehodi mimo. Nato se prepriča, da ni nikogar v bližini, ter odhiti k sovoznikovim vratom, jih odpre, vstopi v kombi, iz njega vzame računalnik in telefon ter odhiti dalje.

»Včeraj so me oropali v Izoli pred vhodom Doma dveh topolov. Ropar mi je ukradel tablični računalnik in GSM znamke Samsung z vsemi podatki. Prosim, da delite ta video, in če ga kdo prepozna, naj mi to javi,« je oškodovanec sporočil na družbenem omrežju.

»Sam si kriv«

Mnogo ljudi se je na video burno odzvalo; večinoma obsojajo dejanje moškega. Nekateri pa so oškodovanca opozorili, da bi moral bolje skrbeti za svoje stvari. »Sam si si kriv. Zakaj si pa pustil vse odprto? Prilika dela tatu,« je dogodek komentiral neki gospod. »Če je avto odklenjen, to še ne pomeni, da si lahko kar postrežeš. Vsak, ki ima vest in predvsem pamet, tega ne počne,« pa so besede druge komentatorke.

Ali je dogodek prijavil policiji in kako ocenjuje množičen odziv uporabnikov spleta, ki mu tatu pomagajo indentificirati, oškodovanec ni želel komentirati. Pravi, da se ne želi izpostavljati, hoče le nazaj oba svoja tehnološka pripomočka, ki ju nujno potrebuje za delo.